Kinijos ir Serbijos vadovai pasirašė deklaraciją dėl strateginės partnerystės stiprinimo

Į Belgradą atvykęs Kinijos prezidentas Xi Jinpingas trečiadienį susitiko pokalbių su savo serbų kolega Aleksandru Vučičiumi. Abu politikai pasirašė „Bendrą deklaraciją dėl visapusiškos strateginės partnerystės gerinimo ir stiprinimo“, pranešė valstybinė televizijos stotis RTS.

Kinijos ir Serbijos vadovai pasirašė deklaraciją dėl strateginės partnerystės stiprinimo.<br>EPA/ELTA nuotr.
Kinijos ir Serbijos vadovai pasirašė deklaraciją dėl strateginės partnerystės stiprinimo.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-08 16:29

„Mums pasisekė, kad Kinijos Liaudies Respublika visad buvo mūsų draugė“, – sakė A. Vučičius. Xi Jinpingas Kinijos santykius su jį priimančia šalimi apibūdino kaip „geležinę draugystę“.

Abiejų šalių delegacijos pasirašė 28 tarpvalstybinius susitarimus ir memorandumus. Juose kalbama apie bendradarbiavimą infrastruktūros, prekybos, mokslo, aplinkosaugos, technologijų, kultūros, sporto ir informatikos srityse.

Xi Jinpingas antradienio vakarą atvyko į Serbijos sostinę iš Prancūzijos. Trečiadienio vakarą jis vyks toliau į Budapeštą, kur jo laukia Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.

Serbija jau dešimtmečius palaiko itin šiltus santykius su Kinija. Vadovaujant A. Vučičiui, kuris nuo 2012 m. užima įvairias vadovaujančias pozicijas Balkanų šalyje, ryšiai dar labiau sustiprėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.