Nufilmuota, kaip Izraelio pasienietis spardo palestiniečių vaiką

Izraelio pasienio policija pradėjo tyrimą po to, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame nufilmuota, kaip vienas iš jos pareigūnų spardo devynerių metų palestiniečių berniuką, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-05 13:09, atnaujinta 2018-03-18 10:12

Vaizdo įraše matyti, kaip berniuką, vardu Abdulas Rahmanas Burqanas, vienas pasienietis pargriauna ant žemės, o kitas prisiartina ir spiria.

Incidentas įvyko penktadienį Vakarų Kranto Hebrono mieste.

Pasienio policijos vadovai pareiškė smerkiantys tokį policijos pareigūnų elgesį.

„Svarbu pastebėti, kad tai išimtinis incidentas, kuris nereprezentuoja visų pasienio policijos pareigūnų, turinčių užtikrinti Izraelio valstybės saugumą, veiksmų“, - teigiama jų pranešime.

Pasienio policijos vadas Yoramas Halevi nurodė suformuoti grupę tirti incidentui ir privalančią per ateinančias dienas pateikti ataskaitą.

Izraelio žiniasklaidos šaltiniai teigia, kad pastaruoju metu Hebrone padaugėjo incidentų, kai palestiniečių vaikai ir jaunuoliai mėto akmenis į pasieniečius. Tačiau tai vis vien nepateisina pareigūnų elgesio.

Incidentą nufilmavęs Raedas Abu Rimle sakė: „Išgirdau šauksmus ir pamačiau, kaip kareivis spiria berniukui į pilvą. Kai policininkas jį paliko, aš priėjau prie vaiko. Jis buvo toks išsigandęs, kad prišlapino į kelnes.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.