Netoli Rusijos ambasados Damaske - galingas sprogimas, sužeista šimtai žmonių

Damasko centre netoli Rusijos ambasados ir Sirijos valdančiosios „Baath“ partijos būstinės ketvirtadienį nugriaudėjo galingas sprogimas - buvo detonuotas užminuotas automobilis. Sprogimas nusinešė mažiausiai 53 žmogaus gyvybę, keli šimtai sužeistų.

Teroro akto aukomis tapo praeiviai, kitų automobilių vairuotojai ir moksleiviai.<br>AP
Teroro akto aukomis tapo praeiviai, kitų automobilių vairuotojai ir moksleiviai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2013, 3:42 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:17 AM

Sprogimas buvo labai stiprus. Į dangų pakilo tiršti dūmai. Vienas policininkas pasakojo, kad bomba sprogo Lapkričio 16-osios aikštėje prie Al-Imano mečetės. Čia įsikūrusi „Baath“ partijos būstinė.

Visos gatvės, vedančios į išpuolio vietą, buvo užblokuotos. Policija sulaikė dar vieną įtariamą teroristą - vairuotoją su automobiliu, pilnu sprogstamųjų medžiagų.

Sulaikytasis turėjo penkis sprogstamuosius užtaisus, kiekvienas jų sveriantis po 300 kg.

Teroro akto aukomis tapo praeiviai, kitų automobilių vairuotojai ir moksleiviai. Agentūros SANA duomenimis, sužeista daugiau kaip 200 žmonių,  tarp žuvusiųjų ir vaikai. 

Netoli sprogimo vietos buvo mokykla, ligoninė, autobusų stotelė.

"Aš bandžiau ją nutempti į parduotuvę, ji buvo vos gyva, - BBC pasakojo vietinis prekybininkas, ant kurio rankų mirė jauna mergina. - Mums nepavyko jos išgelbėti. Ji buvo sužeista į galvą ir į pilvą".

Rusijos ambasada buvo už 300 m nuo tos vietos, kur susprogo automobilis. Nuo sprogimo išdužo ambasados langai. Padaryta žala dar vertinama. Personalas nenukentėjo.

Liudininkai sakė po teroro akto girdėję dar du sprogimus.

Teroro aktas įvyko tą dieną, kai dėl Sirijos krizės sprendimo susitiko Sirijos opozicijos lyderiai, Rusijos ministras Sergejus Lavrovas ir Arabų lygos atstovai.

Prieš tris savaites sukilėliai Damaske pradėjo puolimą prieš vyriausybines pajėgas.

Sirijoje 2011 metų kovą prasidėjo sukilimas prieš prezidentą Bashara al Assadą. Per mūšius tarp sukilėlių ir ginkluotųjų pajėgų, JT duomenimis, iki šiol žuvo daugiau kaip 70 000 žmonių.

Kaip rašo BNS, Rusija - viena iš nedaugelio galingųjų šalių, iki šiol palaikančių ryšius su Sirijos prezidento Basharo al Assado režimu, nors šią šalį krečia kruvinas konfliktas su sukilėliais, o jos ambasada tebeveikia Damasko centre.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.