Pietų Korėjos darbininkai palieka Kesongo pramonės kompleksą Šiaurės Korėjoje

Dešimtys

Iš viso 126 žmonės, tarp jų vienas Kinijos pilietis, šeštadienį grįžo per sienos perėją Pchadžu mieste dešimtimis automobilių, prikrautų prekių ir medžiagų, susirinktų iš Kesongo įmonių.<br>AP
Iš viso 126 žmonės, tarp jų vienas Kinijos pilietis, šeštadienį grįžo per sienos perėją Pchadžu mieste dešimtimis automobilių, prikrautų prekių ir medžiagų, susirinktų iš Kesongo įmonių.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 27, 2013, 7:53 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:22 PM

Toks sprendimas didina abejones dėl Šiaurės Korėjos teritorijoje esančio Kesongo komplekso ateities, nors šis projektas buvo laikomas retu bendradarbiavimo projektu abipus labiausiai pasaulyje militarizuotos valstybių sienos. Kesongo įmonės taip pat buvo gyvybiškai svarbus užsienio valiutos šaltinis izoliuotai komunistinei šaliai, vadovaujamai naujojo lyderio Kim Jong Uno.

Darbuotojai grįžo į Pietų Korėją iš Kesongo tą pačią dieną, kai Šiaurės Korėja paskelbė teisianti vieną iš Korėjos kilusį JAV pilietį, kuris buvo suimtas pernai lapkritį ir apkaltintas siekęs nuversti komunistinį režimą. Tai neabejotinai dar labiau padidins trintį tarp Pchenjano ir Vakarų šalių.

Seulas penktadienį nurodė nusprendęs susigrąžinti visus Kesonge likusius darbuotojus iš Pietų Korėjos, kai Pchenjanas atmetė kaimyninės šalies ultimatumą pradėti oficialias derybas dėl įstrigusios veiklos atnaujinimo komplekse.

Iš viso 126 žmonės, tarp jų vienas Kinijos pilietis, šeštadienį grįžo per sienos perėją Pchadžu mieste dešimtimis automobilių, prikrautų prekių ir medžiagų, susirinktų iš Kesongo įmonių.

Dar apie 50 žmonių liko pramonės zonoje - daugiausiai vyriausybės darbuotojų, vadovaujančių tam kompleksui, taip pat telekomunikacijų ir elektros inžinierių. Seulas nurodė, kad juos numatoma evakuoti pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.