J. Kerry sako, kad perversmas Egipte įvyko gelbstint demokratiją

JAV valstybės

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-02 09:29, atnaujinta 2018-03-02 10:47

J. Kerry šią mintį išsakė duodamas interviu Pakistane, kur jis anksčiau pasveikino naują vyriausybę su istoriniu demokratiniu valdžios pasikeitimu šalyje, kurioje ilgą laiką dominavo kariškiai.

Paklaustas televizijos „Geo“, kodėl Jungtinės Valstijos neužėmė aiškios pozicijos dėl kariškių intervencijos prieš demokratiškai išrinktą M. Mursi vyriausybę, J. Kerry atsakė: „Kariškių paprašė įsikišti milijonų milijonai žmonių, kurie visi baiminosi, (kad šalis. - Red.) nugrims į chaosą, į smurtą.“

„Ir kariškiai, pagal geriausius mūsų vertinimus, neperėmė valdžios - kol kas. Šaliai vadovauti (sukurta. - Red.) civilinė vyriausybė. Faktiškai jie atkūrė demokratiją“, - pareiškė diplomatijos vadovas.

„Geo“ žurnalistui paklausus, kaip reikėtų vertinti pranešimus, jog Egipto kariai šaudė į žmones gatvėse, J. Kerry atsakė: „Ne, tai nėra demokratijos atkūrimas, ir mes labai, labai susirūpinę... Buvau susisiekęs su visais tenykščiais veikėjais. Ir mes aiškiai pareiškėme, kad tai visiškai nepriimtina, tai negali vykti.“

Valstybės sekretorius sakė, kad Jungtinės Valstijos dirba su Europos Sąjunga (ES) ir kitomis šalimis, siekdamos, kad problemos Egipte būtų sprendžiamos taikiai.

„Tačiau Egipto istorija dar nebaigta, ir turime pamatyti, kaip ji klostysis ateinančiomis dienomis“, - pridūrė J. Kerry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.