Sirijoje panaudotas cheminis ginklas - iš vyriausybės arsenalo

Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių ekspertų komanda nustatė, jog pernai Sirijoje įvykdytose cheminio ginklo atakose greičiausiai buvo panaudotos medžiagos iš vyriausybės sukaupto arsenalo, rašo „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2014, 2:49 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:54 PM

Brazilo Paulo Pinheiro vadovaujama nepriklausomų ekspertų komanda nustatė, jog Damasko Goutos ir Alepo Chan al Asado priemiesčiuose panaudoti cheminiai reagentai paliko „tokius pačius unikalius“ pėdsakus.

„Įrodymai, kalbantys apie chemikalų kiekį, sudėtį ir kokybę, leidžia spėti, kad asmenys rugpjūčio 21 dieną surengę ataką Damasko Goutos priemiestyje turėjo prieigą prie vyriausybės cheminio ginklo arsenalo ir įrangos, reikalingos saugiai panaudoti didelius kiekius cheminių agentų, – rašoma tyrėjų ataskaitoje. – Alepo miesto Chan al Asado priemiestyje 2013 m. kovą įvykdytos atakos metu buvo panaudoti tokie patys chemikalai kaip ir Goutoje“.

Kategoriškai netvirtindamas, kad Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimas rengė atakas, JT tyrėjas Ake Sellstrom teigė sunkiai įsivaizduojantis, kaip sukilėliai galėjo panaudoti tokius toksinus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.