Nairobyje susprogdinti du autobusai

Mažiausiai du žmonės žuvo,

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 5, 2014, 10:12 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:04 AM

Išpuoliai buvo įvykdyti kitą dieną po to, kai buvo įvykdyti du išpuoliai neramiame Mombasos uostamiestyje. Per vieną tų išpuolių, kurio taikinys buvo autobusas ir kurio metu sprogo granata, žuvo keturi žmonės, o kito išpuolio metu buvo susprogdinta bomba prie prabangaus pajūrio viešbučio.

Kenijos nelaimių valdymo centras pranešė, kad per sprogimus autobusuose žuvo du ir buvo sužeisti dar 62 žmonės, kurių 20-ies būklė kritinė, daugiausia – moterų ir vaikų.

„Du žmonės mirė vežami į ligoninę“, – įvykio vietoje sakė vienas policijos pareigūnas.

Kenijos viceprezidentas Williamas Ruto pareiškime nurodė, kad „saugumo agentūros ieško šio šlykštaus ir bailaus akto kaltininkų“.

Atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, bet Kenijos valdžia šiuo metu taiko didelio masto saugumo priemones prieš įtariamus kaimyninio Somalio sukilėlių „Shebab“, kurie yra susiję su „al Qaeda“, šalininkus.

Kenijos žiniasklaida pranešė, jog bombos tikriausiai buvo padėtos autobusuose, o nepatvirtintuose pranešimuose sakoma, kad iš kelkraščio į juos galėjo būti mestos galingos granatos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.