Talibų raketos sunaikino Afganistano prezidento sraigtasparnį

Talibano sukilėliai

Talibano sukilėliai ketvirtadienį paleido porą raketų į Kabulo oro uostą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Talibano sukilėliai ketvirtadienį paleido porą raketų į Kabulo oro uostą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 4, 2014, 10:57 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:07 AM

Per ataką, kuri didina nuogąstavimus dėl saugumo sostinėje, paleistos dvi raketos žmonių nesužeidė. Tame oro uoste įsikūrusi didelė NATO oro pajėgų bazė, taip pat civilinių skrydžių terminalas, aptarnaujantis reisus į Dubajų, Delį, Stambulą ir kitus miestus.

„Trys sraigtasparniai buvo apgadinti, tačiau galės būti suremontuoti, tačiau prezidento Hamido Karzai sraigtasparnis buvo sunaikintas“, – naujienų agentūrai AFP sakė kariuomenės atstovas generolas majoras Afzalas Amanas.

Oro uosto viršininkas Mohammadas Yaqubas Rassouli sakė, kad ugniagesiai skubiai ėmėsi gesinti gaisrą angare, o kai kurie skrydžiai buvo atidėti.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas, atsiuntęs elektroninį laišką AFP, prisiėmė atsakomybę dėl atakos prieš tą budriai saugomą objektą, kuris kelerius per pastaruosius metus ne kartą yra tapęs išpuolių taikiniu.

Tuo tarpu trečiadienį vienas Talibano mirtininkas detonavo bombą, kuri užmušė aštuonis kariškius, važiavusius kariuomenės autobusu.

Planuojama, kad visos NATO kovinės pajėgos paliks Afganistaną iki gruodžio pabaigos, tačiau apie 10 tūkst. JAV karių dar liks šalyje ateinančiais metais, jeigu naujasis prezidentas pasirašys saugumo sutartį su Vašingtonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.