Rusijos propaganda: Ukrainos kariai nukryžiavo vaiką

Rusijos valstybinė televizija

Rusijos propagandos mašina, jau įtikinusi tūkstančius Rytų Ukrainos gyventojų, kad iš Kijevo šalį valdo naciai, nesustoja.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Rusijos propagandos mašina, jau įtikinusi tūkstančius Rytų Ukrainos gyventojų, kad iš Kijevo šalį valdo naciai, nesustoja.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 14, 2014, 4:45 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:00 AM

Ukraina kaltina Rusiją perlenkus lazdą savo propagandos kare, kai buvo paskelbtas interviu su viena moterimi, kuri vaizdžiai nupasakojo numanomą incidentą, esą įvykusį neramiame Ukrainos rytiniame Slovjansko mieste. Jokie kiti žiniasklaidos kanalai nesugebėjo patvirtinti tos liudininkės pareiškimų.

Televizija „Pervyj kanal“ praėjusį savaitgalį parodė reportažą, kuriame toji moteris teigė neseniai mačiusi, kaip Ukrainos kariai apsupo žmones Slovjansko centre, kuris buvo užimtas vyriausybės pajėgų po tris mėnesius trukusių susirėmimų su prorusiškais separatistais. Tuomet kariai esą prikalė vieno sukilėlio vaiką prie skelbimų lentos.

Ukrainos VRM atstovė Natalja Stativko pirmadienį piktinosi, kad šitas pranešimas „seka Goebbelso pėdomis“, turėdama omenyje nacistinės Vokietijos propagandos ministrą Josephą Goebbelsą.

„Juo šiurkštesnis ir baisesnis melas, tuo geresnis jis atrodo Rusijos propagandos mašinai“, – N.Stativko sakė naujienų agentūrai AFP.

Maskvoje įsikūrusio populiaraus naujienų portalo Lenta.ru buvusi redaktorė Galina Timčenko sakė, kad tas vienos žiūrimiausių Rusijos televizijų pranešimas buvo šiurkštus profesinės etikos pažeidimas.

„Tai siaubingas profesinės etikos pažeidimas, – ji sakė AFP. – Ne tik kad nebuvo jokių įrodymų – dėl to netgi neiškilo jokių klausimų.“

Opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas pareiškė, kad „Pervyj kanal“, paskelbęs tokį pranešimą „kuoktelėjo“.

„Ar jie ten visi ligoniai, kad išgalvojo tokius dalykus? – jis rašė savo tinklalapyje. – Žmonės, darantys tokius dalykus, pavojingi visuomenei, o tai, ką jie daro – tikras baudžiamasis nusikaltimas.“

„Pervyj kanal“ atstovai atsisakė komentuoti minėtą reportažą.

Tame reportaže moteris vardu Galina Pyšniak, buvo klausinėjama Rusijoje esančioje pabėgėlių stovykloje ir minėtą incidentą vadino keršto aktu.

„Jie surinko moteris aikštėje, nes vyrų nebėra. Moteris, merginas, senelius, – pasakojo G.Pyšniak. – Paėmė trejų metų vaiką – mažytį, dėvintį kelnaites ir marškinėlius – ir prikalė kaip Jėzų prie skelbimų lentos. Vienas kalė, du kiti laikė.“

Rusijos oficialiojoje retorikoje įvykiai Ukrainoje neretai lyginami su nacistinės Vokietijos okupantų veiksmais, o Kijevo provakarietiška vyriausybė įvardijama kaip „fašistinė chunta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“