Separatistų atostogos Maskvoje: nušovė ir padegė pareigūnus

Prieš kelias dienas pamaskvyje įvykusio kraupaus nusikaltimo gijos veda į Ukrainą. Naktį, sustabdę automobilį, buvo nušauti du pareigūnai. Jų kolegos leidosi į medžioklę, ir dabar aiškėja, kad įtariamieji yra du Rytų Ukrainoje neseniai kariavę separatistai, į Maskvą atvykę „atgauti jėgų“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-05 20:54, atnaujinta 2018-01-22 05:21

Nusikaltimas įvykdytas Solnečnogorsko rajone netoli Maskvos. Įtartiną automobilį su galimai neblaiviais keleiviais sustabdę pareigūnai jau rašė protokolą, kai pasipylė šūviai.

Vėliau automobilis buvo dar ir padegtas. Radę kulkomis suvarpytų policininkų kūnus, kolegos aptiko ir dar ne visai užpildytą  apdegusį įvykio protokolą. Pagal jį paskelbta įtariamųjų, važiavusių automobiliu UAZ, pavardės.

Rusijos leidinio „Moskovskij komsomolec“ šaltinių duomenimis, įtariamieji – du svečiai iš Ukrainos: Horlivkos miesto gyventojas Denisas Konstantinovas ir Linčiansko gyventojas Denisas Žukovas.

Abu jie socialiniuose tinkluose gyrėsi kariavę separatistų gretose – tiek dėl Horlivkos, tiek dėl Linčiansko prieš kelis mėnesius virė nuožmios kautynės.

Be to, skelbiama ir apie trečiąjį įtariamąjį 37 metų Ukrainos pilietį, kuris susišaudymo su pareigūnais metu buvo sužeistas į pilvą.

Šiuo metu jis yra ligoninėje, policininkai mėgina nustatyti, ar jis tik važiavo automobiliu kartu su įtariamaisiais, ar taip pat prisidėjo prie pareigūnų žmogžudystės.

Teigiama, kad  D.Konstantinovas ir D.Žukovas Maskvoje svečiavosi po kovų Ukrainoje. Įtariamieji galimai turėjo ryšių su Maskvos nusikalstamu pasauliu, mat, anot vienos versijos, jie neblaivūs automobiliu vyko pas nusikaltėlius, kai įtartinai vingiuojančią mašiną sustabdė pareigūnai.

Tad įtariama, kad nebaudžiamais ir visagaliais Ukrainoje pasijutę „didvyriai“ nusprendė santykius su „įžūliais" pareigūnais išsiaiškinti separatistams įprastu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.