Lenkai: „Baltijos jūros regione – beprecedentis rusų aktyvumas“

„Jau kelias dienas stebime precedento neturintį rusų aktyvumą Baltijos jūros rajone. Tačiau nėra būtinybės skelbti aukščiausią kovinę parengtį ginkluotosiose pajėgose“, - sakė Lenkijos gynybos ministras Tomaszas Siemoniakas, kalbėdamas per televiziją, informuoja „gazeta.pl“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2014, 5:31 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:49 AM

„Jau kelias dienas stebimas beprecedentis rusų Baltijos laivyno ir aviacijos aktyvumas. Mes dėl to esame susirūpinę. NATO stengiasi kažkaip į tai reaguoti“, - sakė T.Siemoniakas. Jis prisiminė incidentą, kai Nyderlandų naikintuvai, dislokuoti bazėje prie Malborko, buvo pakelti į orą pagal aliarmo signalą, kad perimtų du rusų bombonešius, skrendančius virš Baltijos.

„Šis incidentas yra vienas iš daugelio, apie kurį įvairios valstybės savo nuožiūra informuoja“, - tvirtino ministras. Jis atsisakė pateikti išsamesnę informciją apie tokius incidentus.

„Didžioji dauguma šių incidentų vyksta tarptautiniuose vandenyse. Sprendžiant iš informacijos, kurią turime, išeina, kad tai labiau liečia ne mus, bet Švediją“, - sakė T.Siemoniakas.

Vis dėlto, ministras užtikrino, kad dar nėra būtinybės skelbti aukščiausią kovinę parengtį Lenkijos ginkluotosiose pajėgose. „Turime veikiančią visą atpažinimo sistemą, esame NATO reagavimo sistemoje ir nėra būtinybės didinti kovinės parengties laipsnio, tačiau, aišku, ši situacija kelia nerimą. Tokie dalykai atsitinka kur kas dažniau, negu bet kada anksčiau“, - pripažino ministras.

Tačiau jis pridūrė, jog esant tokiai situacijai nedera didinti tarptautinės įtampos. „Galima elgtis ramiai arba provokuojamai. Toks įtampos didinimas kenkia santykiams Baltijos jūros regione“, - pabrėžė Lenkijos gynybos ministras.

T.Siemoniakas dėl padidėjusio Rusijos aktyvumo ketina susitikti su Lietuvos, Latvijos ir Estijos gynybos ministrais, informuoja „gazeta.pl“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.