Kijevas: „Donecko oro uostą tebekontroliuoja Ukrainos kariai“

Ukrainos kariai

Rytų Ukrainoje suintensyvėjo mušiai.<br>AP nuotr.
Rytų Ukrainoje suintensyvėjo mušiai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 17, 2015, 1:40 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:34 PM

„ATO (antiteroristinės operacijos) pajėgos tebekontroliuoja šį strateginį objektą“, – pranešė jis per spaudos konferenciją šeštadienį.

Pasak jo, oro uoste naujojo terminalo ir meteorologinio bokšto rajone Ukrainos kariškiai atremia separatistų atakas. „Šie patiria didelius nuostolius“, – pridūrė jis.

Anksčiau šeštadienį apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos (DLR) atstovai tvirtino, kad iš Donecko uosto išstumtos paskutinės Ukrainos karių grupės.

„Penktadienį Donecko oro uosto teritorijoje buvo likę apie 20 Ukrainos karių. Vakarop išstūmėme paskutinius penkis žmones. Šiuo metu oro uostas visiškai kontroliuojamas mūsų, nė vieno Ukrainos kario toje teritorijoje nėra“, – sakė šeštadienį naujienų agentūrai „Interfax“ DLR gynybos ministerijoje.

Vis dėlto pašnekovas pažymėjo, kad į oro uostą traukiama didelė Ukrainos karių grupuotė iš gretimų gyvenviečių.

„Iš Peskų gyvenvietės pusės, taip pat Andrijivkos rajone (yra) didelis Ukrainos karių kontingentas. Visi jie traukiami į oro uostą; Kijevas didina ten grupuotę“, – pridūrė jis.

Anksčiau separatistai jau daug kartų pranešdavo, kad jie kontroliuoja Donecko oro uostą, o Ukrainos kariai tai neigdavo.

Be to, Ukrainos kariuomenė pareiškė, kad per parą jų pozicijas maištininkai apšaudė 82 kartus, pranešama ATO spaudos tarnybos pranešime.

Pranešime teigiama, kad „įtampos epicentru išlieka Donecko oro uostas, kurį tebekontroliuoja Ukrainos kariai“.

„Artilerijos ugnimi buvo apšaudytos ir greta oro uosto esančios gyvenvietės. Daugiausia nukentėjo Peski ir Tonenkoje gyvenamosios vietovės“, - pranešė Ukrainos kariai.

Penktadienį mūšiai Rytų Ukrainoje nusinešė vienuolikos žmonių gyvybes. Žuvo šeši kariai, 18 buvo sužeisti, apie tai penktadienį pranešė Ukrainos kariuomenės atstovas.

Šeštadienį pranešta, kad vienas Ukrainos karys žuvo, trys sužeisti per sprogimą Stanica Luhanska gyvenvietėje esančiame kontrolės punkte. Apie tai informuoja „Ukrinform“.

Penktadienį popiet Stanica Luhanska gyvenvietėje buvo įvykdyta diversija prieš Ukrainos karius. 14 val. į kontrolės punktą, įsikūrusį gyvenvietės pakraštyje, užėjo vyras, prisistatęs vietos gyventoju, ir padovanojo kariams 3 litrų stiklainį medaus. Padėkojęs jiems už tarnybą, jis išėjo.

Kai kariai nusprendė paragauti medaus, stiklainis sprogo (jo viduje buvo įdėtas sprogmuo). Vienas karys žuvo, trys sunkiai sužeisti, teigiama Ukrainos antiteroristinės operacijos (ATO) spaudos tarnybos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.