„Islamo valstybė“ įvykdė egzekuciją antrajam japonų žurnalistui

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) įvykdė savo kraupų grasinimą. Šeštadienio vakarą išplatintas vaizdo įrašas, kuriame įvykdoma egzekucija Japonijos žurnalistui Kenji Goto.

K.Goto nužudytas.<br>AP nuotr.
K.Goto nužudytas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2015, 11:09 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 11:42 AM

Pastarosiomis dienomis vyko įtemptos derybos tarp šios teroristinės organizacijos ir Japonijos vyriausybės.

Egzekucija įvykdyta netrukus po to, kai Japonijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas pranešė, kad derybos su „Islamo valstybe“ (IS) dėl Jordanijos piloto ir žurnalisto iš Japonijos pateko į aklavietę.

Yasuhide Nakayama, atsakingas už Tokijo poziciją derybose dėl įkaitų, dar penktadienį Amane žurnalistams pranešė, kad kol kas nematyti jokio progreso, siekiant užtikrinti žurnalisto K.Goto ir piloto Muatho al-Kaseasbeho išlaisvinimą.

„Islamo valstybė“ reikalavo, kad mainais už 47-erių K.Goto iš kalėjimo būtų paleista Sajida al Rishawi.

Jordanijoje laikoma irakietė S.al Rishawi buvo nuteista myriop dėl dalyvavimo 2005 metais viename Amano viešbutyje įvykdytame sprogdinime, per kurį žuvo 60 žmonių.

Be to, ji 2006 metais ketino susisprogdinti viename iš Amano viešbučių, bet bomba nesprogo. Sajida al-Rishawi plačiai žinoma islamistų pogrindyje, manoma, kad ji turi glaudžių ryšių su jo vadeivomis.

Prieš savaitę „Islamo valstybė“ įvykdė egzekuciją kitam japonui įkaitui Harunai Yukawai. Tąkart teroristai reikalavo 200 mln. dolerių už jų paleidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.