Suniokotą Debalcevę visiškai kontroliuoja kazokų kovotojai?

Iš užimtos Debalcevės pasitraukus didžiajai daliai Ukrainos karių, miestą beveik visiškai kontroliuoja rusų remiami separatistai. Kaip praneša naujienų agentūros AP korespondentai, panašu, kad dauguma kovotojų yra kazokai.

Po kelių savaičių intensyvių kovų iš miesto liko griuvėsiai.<br>RIA Novosti nuotr.
Po kelių savaičių intensyvių kovų iš miesto liko griuvėsiai.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-19 13:11, atnaujinta 2018-01-12 17:37

Debalcevėje dirbantis AP korespondentas pasakojo, kad praktiškai visuose miesto rajonuose dabar įsitvirtinę prorusiški separatistai, dauguma jų esą kazokai.

Ruzijos kazokų vadas Nikolajus Kozicinas, kuris kovojo kartu su separatistai Rytų Ukrainoje, važinėja mieste šarvuotu iš ukrainiečių paimtu automobiliu.

Gatvėse matyti besijuokiantys ir besifotografuojantys kazokų kovotojai. AP žurnalistai matė, kaip vienas kovotojų automobilis užvažiavo ant minos ir susprogo vos keli šimtai metrų nuo jų akių.

Ukrainos kariuomenės atstovas teigė, kad daugiau nei 90 proc. karių iš Debalcevės ir jos apylinkių jau pasitraukė, tačiau nepatikslino, kad pasitraukimas bus galutinai užbaigtas.

Kijevo pajėgų kariai ėmė trauktis iš Debalcevės ketvirtadienį, po kelių savaičių kovų. Miesto kontrolė yra strateginis laimėjimas sukilėliams, nes Debalcevė yra geležinkelio jungtis tarp jų kontroliuojamų separatistinių Luhansko ir Donecko respublikų.

Kovos Debalcevėje tęsėsi nepaisant vasario 15 d. vidurnaktį įsigaliojusių paliaubų.

Daugiau apie karių pasitraukimą iš Debalcevės skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.