Šiurpiausia asmenukė – su nupjauta viršininko galva

H.Cornaros galva buvo pakabinta netoliese, ant tvoros.

Pareigūnai įtariamąjį išvedė uždengę veidą.<br>AP nuotr.
Pareigūnai įtariamąjį išvedė uždengę veidą.<br>AP nuotr.
Išpuolis buvo įvykdytas netoli antrojo pagal dydį Prancūzijos miesto Liono.<br>AP nuotr.
Išpuolis buvo įvykdytas netoli antrojo pagal dydį Prancūzijos miesto Liono.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 28, 2015, 10:21 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 12:58 AM

Makabriška asmenukė su Yassinu Salhi ir nupjauta galva buvo nusiųsta per „WhatsApp“ vienam Kanados numeriui, bet pareigūnai šeštadienį spėjo, jog tas numeris galįs būti tik tarpinis retransliatorius į kitą telefoną kitoje vietoje ir veikiausiai nepriklauso galutiniam gavėjui.

35 metų Y.Salhi buvo areštuotas po to, kai jo vairuotas greitųjų siuntų tarnybos mikroautobusas rėžėsi į JAV bendrovei „Air Products“ priklausančios įmonės sandėlį, kuriame laikomos pavojingos dujos ir cheminės medžiagos. Išpuolis penktadienį buvo įvykdytas netoli antrojo pagal dydį Prancūzijos miesto Liono.

Y.Salhi sučiupo į išpuolio vietą atvažiavę ugniagesiai, kurie šalia automobilio taip pat rado jo 54 metų viršininko Herve Cornaros, vadovavusio greitųjų siuntų bendrovei, kūną be galvos. Ten pat buvo ir peilis.

H.Cornaros galva buvo pakabinta netoliese, ant tvoros.

Anksčiau sekmadienį įtariamasis, kuris yra vedęs ir turi tris vaikus, prisipažino dėl šio šiurpaus nusikaltimo.

Prisipažino įvykdęs baisų nusikaltimą

Vėliau Y.Salhi prisipažino nukirtęs galvą savo vadovui, sekmadienį sakė tyrimui artimi šaltiniai.

35 metų Y.Salhi „taip pat pateikė detales dėl (šio nužudymo) aplinkybių“, sakė šaltiniai, kurie nurodė, kad jis vėliau sekmadienį bus perkeltas į Paryžių tolesnei apklausai.

Herve Cornaros, sėkmingai dirbusio verslininko, kuriam per įtariamo džihadisto išpuolį Prancūzijoje buvo nupjauta galva, draugai ir kaimynai jį vadina „puikiu vyruku“, aistringai kovojusiu dėl vietos reikalų.

Šis 54 metų prancūzas, kuris turėjo žmoną ir dvidešimt kelerių metų sūnų, vadovavo vietos savininkų asociacijai, dėl kurios „visuomet darydavo viską“, prisimena kaimynai.

H.Cornara šią asociaciją įkūrė prieš 15 metų, kovai už vietos gyventojų teises.

„Jis kovodavo su vietos valdžia, kai neveikdavo šildymas. Jis įsitraukė į kampaniją už pašto skyriaus išsaugojimą. Jis norėjo šiomis dienomis organizuoti didelę barbekiu šventę“, – sakė jo draugas Fernand'as.

Pascalis Servino, kuris vedžiojo šunį ir sakė, kad „užaugo su“ H.Cornara, pavadino jį „mylinčiu“ ir „kilniu“ žmogumi, atsidavusiu vietos reikalams.

„Kai tik kas nors pasisukdavo ne taip, jis įsitraukdavo į problemos sprendimą. Mums jo tikrai trūks“, – sakė P.Servino.

Velionis buvo vadinamas Fonteno prie Sonos, esančio į šiaurę nuo Liono, „rajono vaiku“ ir buvo labai ištikimas šiam rajonui. Fonteno prie Sonos miestelyje, daugiabutyje priešais, gyvena ir jo 87 metų motina.

„Jis labai sunkiai dirbo, ypač kai įsteigė savo antrą verslą ... Mes sakėme, kad to jam bus per daug“, – kalbėjo H.Cornaros savininkų asociacijos sekretorius Fernand'as Rodriguezas.

H.Cornara, nedidelės siuntų kompanijos bosas, neseniai išplėtė savo verslą, nusipirko naujas patalpas ir perėmė transporto kompaniją „Colicom“.

Šioje kompanijoje ir dirbo Y.Salhi, kuris, kaip įtariama, nupjovė H.Cornarai galvą.

„Jis buvo puikus vyrukas, dažnai jį matydavau, – sakė H.Cornaros kaimynas Hamidas. – Jo garažas yra šalia manojo. Jis transportuodavo įvairius produktus, drabužius, automobilių detales“.

Kita kaimynė, Nadine Espitalier, sakė: „Tai siaubinga. Tai barbariškumas ... Tai turi liautis“.

Maždaug 200 žmonių susirinko tylos minute pagerbti velionio. Dalyvavo ir vietos meras, kuris pasakė: „Mūsų draugas, mūsų kaimynas Herve buvo nužudytas aplinkybėmis, kurių negalime apsakyti, (tapo) barbariško akto auka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.