„Islamo valstybė“ įvykdė egzekuciją Egipte pagrobtam kroatui

Nuotraukų autentiškumas kol kas nebuvo patvirtintas.

Nuotraukų autentiškumas kol kas nebuvo patvirtintas.<br>AP nuotr.
Nuotraukų autentiškumas kol kas nebuvo patvirtintas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2015, 5:05 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:33 PM

Tomislavas Salopekas, Prancūzijos seisminės žvalgybos kompanijos CGG darbuotojas, buvo pagrobtas praėjusį mėnesį į vakarus nuo sostinės Kairo.

Vėliau džihadistai pagrasino per 48 valandas, kurios baigėsi penktadienį, nužudyti T.Salopeką, jei Egipto vyriausybė nepaleis kalėjimuose laikomų musulmonių moterų.

Nuotraukų autentiškumas kol kas nebuvo patvirtintas.

Įkaito pagrobimas ir tariamas jo nukirsdinimas yra precedento neturintis įvykis Egipte, kovojančiame su IS sukilėliais rytiniame Sinajaus pusiasalyje.

Kroatijos naujienų agentūra HINA pacitavo vieną šaltinį užsienio reikalų ministerijoje, pasak kurio, ministerija „negavo patvirtinimo, kad pagrobtasis Kroatijos pilietis Tomislavas Salopekas buvo nužudytas“.

IS padalinio „Twitter“ paskyroje paskelbtą nuotrauką lygi prierašas: „Kalinio iš Kroatijos, dalyvavusio kare prieš „Islamo valstybę“, egzekucija, pasibaigus skirtam terminui“.

Pasak saugumo šaltinių, 31 metų T.Salopekas, kuris yra dviejų vaikų tėvas, buvo pagrobtas iš savo automobilio maždaug už 22 kilometrų į vakarus nuo Kairo.

Šis pagrobimas sukrėtė tarptautinėse kompanijose šalyse dirbančius užsieniečius, pademonstruodamas džihadistų galimybes, nepaisant prieš IS vykdomos didžiulio masto karinės kampanijos.

Egiptas pranešė didinantis pastangas surasti T.Salopeką po to, kai praėjusį trečiadienį džihadistai paskelbė vaizdo įrašą. Jame matomas iš popieriaus lapo skaitantis vyras, kuris nurodo esąs T.Salopekas ir sako, kad IS kovotojai jį sučiupo liepos 22 dieną.

Vyras perskaito, kad per 48 valandas jam bus įvykdyta egzekucija, jei Egipto vyriausybė nepaleis kalėjimuos laikomų musulmonių moterų. Tai vienas pagrindinių islamistų kovotojų reikalavimų per pastaruosius du metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.