Ieškomo teroristo brolis: „Verčiau matyčiau Salahą kalėjime“

Mohamedas pasakojo, kad pastebėjo pasikeitimą brolio elegesyje prieš šešis mėnesius, tačiau tai šeimai nesukėlė įtarimų.

Teroristo brolis degė žvakes žuvusiųjų atminimui.<br>Reuters nuotr.
Teroristo brolis degė žvakes žuvusiųjų atminimui.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2015, 3:39 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 9:08 AM

Jis esą „savo šeimai ir aukų šeimoms ir visiems kitiems žmonėms“ turi pateikti tuos atsakymus, „kurių mes visi laukiame“. Komentuodamas policijos vykdomą jo brolio paieškos operaciją, M. Abdeslamas sakė: „Mes labiau norėtume matyti jį kalėjime nei kapinėse“.

Du broliai Abdeslamai, kilę iš Briuselio Molenbeko kvartalo, siejami su teroro atakomis Paryžiuje. Brahimas Abdeslamas susisprogdino „Comptoir Voltaire“ restorane. 26-erių Salaho, kuris, kaip įtariama, dalyvavo išpuoliuose, ieškoma.

Mohamedas pats buvo suimtas Molenbeke, tačiau vėliau paleistas. „Man pavyko įrodyti, kad manęs išpuolių metu Paryžiuje nebuvo“, – sakė jis TV stočiai. Jo broliai esą radikalizavosi šeimai to nežinant.

Mohamedas pasakojo, kad pastebėjo pasikeitimą brolio elegesyje prieš šešis mėnesius, tačiau tai šeimai nesukėlė įtarimų.

„Kai tavo jaunesnis brolis ima melstis, tai nėra automatiškai radikalus pasikeitimas. Kai tavo brolis tau pasako nustojęs vartoti alkoholį, tai taip pat nėra radikalus pasikeitimas“, – pasakojo vyras ir pridėjo manęs, kad jo brolis tiesiog ėmė labiau gerbti religiją.

M.Abdeslamas teigia, kad jo broliais buvo manipuliuojamas, bet ne radikalizuotas. Greičiausiai todėl jo šeima nepastebėjo pasikeitimų.

Paklaustas, kodėl, jo manymu, Salahas nesusisprogdino, jo brolis vykdydamas išpuolį apsigalvojo ir nutarė pasitraukti,

Mohamedas ne kartą prašė, kad Salahas pasiduotų policijai ir teigė, kad jo šeimai ir aukų artimiesiems reikia paaiškinimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.