Pasibaigus pučui nėra žinių apie 14 karo laivų ir admirolą

2016 m. liepos 19 d. 11:55
Pasibaigus nepavykusiam perversmui Turkijoje 14 kariuomenės laivų vis dar yra dingę be žinios. Nuogąstaujama, kad tų laivų kapitonai gali būti pučą palaikantys sąmokslininkai, kurie nori dezertyruoti, rašo „The Times“.
Daugiau nuotraukų (1)
Turkijos laivyno vadas admirolas Veyselis Kosele'as nesusisiekė su niekuo nuo nakties iš penktadienio į šeštadienį, kai šalyje prasidėjo nepavykęs pučas.
Kol kas nėra žinoma, ar admirolas buvo vienas iš sąmokslininkų, kuris norėjo iš valdžios pašalinti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą. Yra lygiai taip pat tikėtina, kad V.Kosele'ą sąmokslininkai galėjo paimti įkaitu.
Pirmadienį vakare R.T.Erdoganas sakė, kad jis vos išvengė mirties, kai sąmokslininkai šturmavo viešbutį, kuriame prezidentas buvo apsistojęs ir nužudė du jo sargybinius. Taip pat į Stambulą skridusio prezidento lėktuvą persekiojo sukilėlių naikintuvai.
Per nepavykusį sukilimą žuvo daugiau nei 290 žmonių, buvo sulaikyta daugiau nei 6 tūkst. žmonių, o beveik 9 tūkst. vidaus reikalų ministerijos darbuotojų neteko darbo.
R.T.Erdoganas užsiminė apie galimą mirties bausmės sugrąžinimą, kad būtų nubausti įtariami sąmokslininkai – ši bausmė buvo oficialiai uždrausta 2004-aisiais, o Turkijoje paskutinį kartą ji buvo pritaikyta 1984 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.