Rusija dėl Palmyros praradimo pažėrė kaltinimų kitiems

Rusijos generolas pareiškėm, kad dėl to, kad teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“ perėmė senovinį Alepo miestą, kalta Sirijoje paskelbta „humanitarinė pauzė“, per kurią civilius turėjo pasiekti pagalba, rašo „The Moscow Times“.

Palmyros miestas, kurį kovą iš džihadistų kontrolės išvadavo Sirijos režimas, vėl atsidūrė „Islamo valstybės“ rankose.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Palmyros miestas, kurį kovą iš džihadistų kontrolės išvadavo Sirijos režimas, vėl atsidūrė „Islamo valstybės“ rankose.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir BNS inf.

Dec 12, 2016, 1:42 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:07 PM

„Suprantu, kad būtina užtikrinti gyventojų saugumą, tačiau kai tokios paliaubos trunka tris savaites, iki alkūnių kraujyje įklimpę kovotojai gali susigrąžinti savo galią ir dar išsaugo savo ginklus – to aš nesuprantu“, – tikino buvęs Rusijos gynybos štabo vadovas generolas Jurijus Balujevskis.

Savaitgalį pranešta, kad Palmyros miestas, kurį kovą iš džihadistų kontrolės išvadavo Sirijos režimas, vėl atsidūrė „Islamo valstybės“ rankose.

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį tokias žinias neigė ir tikino, kad Maskvos antskrydžiai sugebėjo atremti islamistų puolimą.

Tačiau vėliau stebėtojai patvirtino, kad Palmyra tikrai vėl užimta džihadistų.

J.Balujevskis šį pralaimėjimą pavadino smūgiu Rusijos ir Sirijos karinių pajėgų prestižui, bet tikino neabejojantis, kad Palmyra vis tiek bus perimta.

Apkaltino JAV

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas pareiškė, kad Sirijos senovinio Palmyros miesto pakartotinį patekimą į „Islamo valstybės“ rankas iš dalies nulėmė JAV nenoras dirbti su Maskva Sirijoje. 

Dmitrijus Peskovas pirmadienį žurnalistams sakė, kad „JAV nenori bendradarbiauti“, ir pridūrė, kad „bendradarbiavimas turbūt būtų sudaręs sąlygas mums veiksmingiau išvengti tokių teroristų atakų“. 

Sirijos vyriausybė ir Rusija didžiausią dėmesį skyrė šalis šiaurėje esančiam Alepui, kur turi galimybių greit įveikti sukilėlius, ketverius metus kontroliavusius rytinę šio miesto dalį. 

D.Peskovas sakė, kad daug Palmyros puolime dalyvavusių IS kovotojų neseniai paliko Irako miestą Mosulą, kur JAV remiamos irakiečių pajėgos jau beveik du mėnesius vykdo puolimą prieš kovotojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.