„Islamo valstybės“ teroristų sostinei nutrauktas vandens tiekimas

JAV vadovaujamos koalicijos

IV sostinė Sirijoje yra ar Rakos miestas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
IV sostinė Sirijoje yra ar Rakos miestas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 4:04 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:24 PM

Ant žemės tuo tarpu vyko kovos tarp ekstremistų ir JAV remiamų, kurdų vadovaujamų kovotojų.

Ar Rakoje vykdomos atakos primena tas, kurias praėjusių metų pabaigoje, siekdamos išvaduoti miestą iš ekstremistų gniaužtų, Irako pajėgos vykdė Mosule. Sunaikinus tiltus IV tampa sunkiau iš vienos vietos į kitą perkelti savo kovotojus, tačiau pasigirsta nuomonių, esą tokių veiksmų padariniai gerokai labiau kenkia civiliams.

Opozicinis vietos žurnalistų susivienijimas „Ar Raka skerdžiama tyliai“ (RBSS) kritikavo tiltų sunaikinimą, sakydamas, kad jais naudojosi civiliai, ir tokius veiksmus pavadino visiškai netoleruotinais. Žurnalistai taip pat pridūrė, kad miestui visiškai nutrauktas vandens tiekimas.

Organizacija pridūrė, esą atrodo, kad, griaudama tiltus ir kitą infrastruktūrą, JAV vadovaujama koalicija mėgina „apsupti ar Rakoje gyvenančius civilius“.

Didžiojoje Britanijoje įsikūręs Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuras, informaciją apie padėtį Sirijoje gaunantis iš vietoje dirbančių aktyvistų, pranešė apie į šiaurę nuo miesto vykusias kovas tarp IV kovotojų ir JAV remiamų ir kurdų vadovaujamų Sirijos demokratinių pajėgų (SDF). Anot organizacijos, JAV vadovaujama koalicija penktadienį vykusių kovų metu iš oro teikė priedangą SDF kovotojams. Tačiau informacijos apie vamzdyno sunaikinimą ji esą neturėjo.

Ar Raka de facto yra vadinamojo IV kalifato sostinė. Ekstremistai miestą kontroliuoja nuo 2014-ųjų sausio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.