Išpuolius Teherane surengę teroristai buvo „Islamo valstybės“ užverbuoti iraniečiai

Teherane teroristinius išpuolius surengę asmenys, aukšto vyriausybės atstovo teigimu, buvo „Islamo valstybės" (IV) užverbuoti iraniečiai, praneša agentūra AFP.

 Per išpuolius žuvo 12 žmonių.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Per išpuolius žuvo 12 žmonių.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2017, 10:26 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 10:29 AM

Šeši vyrai „buvo iraniečiai, prie „Islamo valstybės“ prisijungę įvairiose šalies dalyse", per valstybinę televiziją sakė aukštas Nacionalinės saugumo tarybos narys Resa Seifollahi.

Per du išpuolius prieš Irano parlamentą ir ajatolos Khomeini mauzoliejų Teherane trečiadienį žuvo 13 žmonių. Atsakomybę už atakas prisiėmė IV. Tai buvo pirmas kartas, kai sunitų ekstremistinė grupuotė surengė didelį išpuolį Irane.

IV džihadistai ne kartą grasino Iranui atakomis. Kovą jie paskelbė vaizdo įrašą persų kalba, kuriame pagrasino užkariauti Iraną ir „grąžinti sunitams musulmonams". Kaip ir kitos sunitų ekstremistinės grupuotės, IV laiko šiitus bedieviais ir reguliariai vykdo išpuolius prieš juos.

Tuo tarpu Irano užsienio reikalų ministras Mohammedas Djawadas Sarifas griežtai atmetė JAV prezidento Donaldo Trumpo reakciją į išpuolius. Baltųjų rūmų pareiškimas yra „bjaurus", - rašė ministras ketvirtadienį tviteryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.