Nigerijoje per „Boko Haram“ islamistų atakas žuvo 11 žmonių

Nigerijos šiaurės rytuose esančiame strategiškai svarbiame Maidugūrio mieste per retą bendrą islamistų grupuotės „Boko Haram“ kovotojų ir mirtininkų sprogdintojų puolimą žuvo 11 žmonių, ketvirtadienį pranešė policija.

 „Boko Haram“ nužudė 11 žmonių.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 „Boko Haram“ nužudė 11 žmonių.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2017, 4:37 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:40 PM

Borno valstijos policijos komisaras Damianas Chukwu sakė, kad vienas civilis buvo nužudytas Maidugūrio Džidari Polo rajone, o dar dešimt žuvo netoliese per tris atskirus savižudžių surengtus sprogdinimus.

Išpuoliai buvo surengti vėlų trečiadienio vakarą, prieš ketvirtadienį numatytą viceprezidento Yemi Osinbajo, pavaduojančio negaluojantį prezidentą Muhammadu Buhari, apsilankymą regione.

Prieš mėnesį vienas „Boko Haram“ lyderių, kuris buvo vyriausybės paleistas į laisvę manais į šios grupuotės įkaitėmis laikytas 82 moksleives iš Čiboko, pagrasino atakuoti Maidugūrį.

Maidugūris, įskaitant jame esančius universiteto miestelį ir pabėgėlių stovyklą žmonėms, kurie buvo priversti palikti savo namus per aštuonerius metus trunkantį „Boko Haram“ sukilimą šalyje, buvo ne kartą atakuotas šios grupuotės mirtininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.