Rusija tikina informuosianti Vakarų šalis apie karines pratybas „Zapad 2017“

Rusijos gynybos ministerija diplomatiniais kanalais informuos partneres iš Vakarų apie rusų ir baltarusių karines strategines pratybas „Zapad 2017“, trečiadienį pareiškė ministras Sergejus Šoigu.

Pasak S.Šoigu, planinės strateginės pratybos „Zapad“ vyksta kartą per dvejus metus Rusijos ir Baltarusijos prezidentų sprendimu. <br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Pasak S.Šoigu, planinės strateginės pratybos „Zapad“ vyksta kartą per dvejus metus Rusijos ir Baltarusijos prezidentų sprendimu. <br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2017, 11:27 AM, atnaujinta Jun 22, 2017, 11:31 AM

„Pagal tarptautiniuose susitarimuose nustatytus terminus mūsų partneriai gaus detalesnės informacijos apie šias pratybas ir diplomatiniais kanalais, ir per žiniasklaidą. Renginį galės aplankyti tarptautiniai stebėtojai ir žurnalistai“, – ministras sakė per Gynybos ministerijos kolegijos išvažiuojamąjį posėdį Karaliaučiuje.

„Noriu pabrėžti, kad pratybose „Zapad 2017“ dalyvaus daug mažiau karių ir technikos nei panašiuose NATO ir Europos šalių manevruose“, – pažymėjo S.Šoigu.

Pasak ministro, planinės strateginės pratybos „Zapad“ vyksta kartą per dvejus metus Rusijos ir Baltarusijos prezidentų sprendimu. Jos yra išimtinai gynybinio pobūdžio, pabrėžė S.Šoigu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.