Rusija ir Kinija ragina įšaldyti Šiaurės Korėjos bandymus ir JAV pratybas

Rusija ir Kinija antradienį ėmėsi bendros iniciatyvos Korėjus pusiasalio problemų sureguliavimui ir paragino Šiaurės Korėją įšaldyti branduolinius ir raketinius bandymus, o Jungtines Valstijas ir Pietų Korėją – vienu metu nutraukti karines pratybas.

 AP nuotr.
 AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2017, 6:22 PM

„Abi šalys siūlo, kad KLDR (Šiaurės Korėja) priimtų savanorišką politinį sprendimą paskelbti branduolių sprogstamųjų įtaisų ir balistinių raketų bandymų moratoriumą, o JAV ir Pietų Korėja susilaikytų nuo didelio masto bendrų pratybų“ – sakoma Rusijos ir Kinijos užsienio reikalų ministerijų paskelbtame bendrame pareiškime.

„Lygiagrečiai (su šiomis priemonėmis) šalys pradėtų derybas ir nustatytų bendruosius tarpusavio santykių principus, tarp jų ir jėgos nenaudojimą, agresijos atsisakymą, taikų sambūvį ir planus atsisakyti branduolinio ginklo Korėjos pusiasalyje, siekti kompleksinio visų problemų, įskaitant ir branduolinę, sureguliavimo“, – nurodoma jame.

Ši bendra Rusijos ir Kinijos iniciatyva yra pagrįsta Kinijos pateiktais KLDR branduolinės raketinės veiklos ir bendrų JAV ir Pietų Korėjos pratybų „dvigubo įšaldymo“ planu bei raginimu atsisakyti branduolinio ginklo bei skatinti taikų sambūvį Korėjos pusiasalyje pasiūlymais, sakoma pareiškime. Į iniciatyvą įtrauktas ir Rusijos planas sureguliuoti padėtį pusiasalyje atskirais etapais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.