JAV per policijos reidą suimta 10 įtariamų Niujorko mafijos narių

Dešimt įtariamų Niujorko mafijos narių, tarp jų nusikalstamo Bonanno klano vadeivos pareigas einantis asmuo ir jo vyriausiasis patarėjas (consigliere), buvo suimti per teisėsaugos reidus, pranešė pareigūnai.

 Policija surengė reidus.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Policija surengė reidus.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Policija surengė reidus.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Policija surengė reidus.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 13, 2018, 10:45 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:51 AM

Jeigu šių asmenų kaltė dalyvavus organizuotoje nusikalstamoje veikloje būtų įrodyta, jiems gresia iki 20 metų laisvės atėmimo.

Devyni įtariamieji areštuoti penktadienį. Vienas iš šio dešimtuko stojo prieš Pensilvanijos magistrato teismą, o kiti turės pasirodyti JAV federaliniame teisme Manhatane, nurodė prokurorai.

Šie asmenys kaltinami sąmokslu reketuoti, taip pat kitokiais nusikaltimais, įskaitant pinigų prievartavimą, skolų išmušinėjimą, sukčiavimą naudojant elektronines priemones ir paštą, narkotikų platinimą ir sąmokslą nužudyti.

Aštuoni kaltinamieji priklauso Bonanno šeimai – vienam iš penkių mafijos klanų, veikiančių JAV finansų sostinėje, sakė prokurorai.

Tarp jų yra šios gaujos laikinasis vadeiva – 58 metų Josephas Cammarano – ir jo 60-metis patarėjas Johnas Zancocchio, žinomas pravarde „Porky“ (Kiaulius), 68 metų George'as Tropiano, pravarde „Grumpy“ (Paniurėlis), 48 metų Albertas Armetta, žinomas kaip „Al Muscles“ (Raumeningasis Alas), ir 85 metų Domineckas Miniero.

A. Armetta taip pat buvo apkaltintas užpuolimu, nurodė prokurorai.

Tarp įtariamųjų yra ir Genovese mafijos šeimos narys Ernestas Montevecchi, pravarde „Butch“, taip pat Luchese klano narys Eugene'as Castelle, pravarde „Boobsie“, informavo teisėsauga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?