Sirijoje sužeisti trys rusų žurnalistai

Sirijoje trečiadienį buvo sužeisti trys rusų žurnalistai, kai jų automobilis buvo apšaudytas jiems dirbant buvusiame sukilėlių anklave Rytų Gutoje, pranešė Rusijos gynybos ministerija.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2018, 7:49 AM

Incidentas įvykio trečiadienio popietę, žurnalistams aiškinantis situaciją netoli Damasko esančioje Rytų Gutoje. Šios buvusios sukilėlių tvirtovės kontrolę neseniai susigrąžino Sirijos režimo ir jam lojalios pajėgos.

„Nežinomi užpuolikai apšaudė juos šaulių ginklais“, – rašoma Rusijos kariškių išplatintame pranešime.

Žurnalistams buvo suteikta medicininė pagalba, pavojus jų gyvybei negresia. Pranešime priduriama, kad visi trys žurnalistai buvo sužeisti į kojas.

Žurnalistai dirbo Rusijos energetikos milžinei „Gazprom“ priklausančiai televizijai NTV, taip pat valstybinei televizijai „Rossija-1“ ir Rusijos armijos televizijos kanalui „Zvezda“.

Rusija yra pagrindinė Sirijos režimo sąjungininkė tarptautinėje arenoje.

Pernai liepą Sirijos vakarinėje Chomso provincijoje per džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ ataką žuvo Rusijos valstybinės televizijos RT arabų naujienų tarnybos korespondentas.

Rytų Gutos regionas, smarkiai nuniokotas per vasarį Sirijos režimo pradėtą brutalų puolimą, buvo paskutinė sukilėlių tvirtovė šalia Damasko. Sirijos pajėgos jo kontrolę perėmė balandžio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.