Per išpuolį Lježe dvi policininkės nužudytos jų pačių ginklais

Belgijos rytinio Lježo miesto teisėsaugos pareigūnai patvirtino, kad antradienį išpuolį surengęs vyras dvi policininkes ir vieną automobilyje buvusį civilį nušovė iš pareigūnių atimtais ginklais.

Belgijos Lježo mieste ginkluotas vyras antradienį nušovė du policininkus, kol buvo sutramdytas kitų policijos pareigūnų, pranešė prokurorai. <br>„Twitter“ nuotr.
Belgijos Lježo mieste ginkluotas vyras antradienį nušovė du policininkus, kol buvo sutramdytas kitų policijos pareigūnų, pranešė prokurorai. <br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-29 12:39, atnaujinta 2018-05-29 19:16

Taip pat nurodoma, kad dar du pareigūnai buvo sužeisti per šį galimą teroro aktą, kol užpuoliką galiausiai nukovė elitinės policijos pajėgos.

Incidentas maždaug už 90 km į rytus nuo Briuselio esančiame mieste įvyko apie 10 val. 30 min. vietos (11 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli vienos vidurinės mokyklos vienoje pagrindinių Lježo gatvių – D'Avroy bulvare.

Prokuroras Philippe'as Dulieu sakė, kad užpuolikas iš už nugaros prisiartino prie dviejų policijos patrulių, keliskart smogė joms peiliu, ir, atėmęs policininkių ginklus, pareigūnes nušovė.

Pasak Ph. Dulieu, vyras taip pat nušovė šalimais stovėjusiame automobilyje buvusį 22 metų vyrą, po to nubėgo į Leonie de Wahos licėjų, kur paėmė įkaite vieną valytoją.

Galiausiai užpuolikas buvo nušautas elitinio policijos padalinio narių, nurodė prokuroras.

„Lježo policija reagavo. Jis išėjo šaudydamas į policininkus ir du jų sužeidė – į kojas. Jis buvo nušautas“, – sakė Ph. Dulieu.

Belgijos vidaus reikalų ministras Janas Jambonas sakė, kad padėtį stebi Federalinis krizių centras.

„Mūsų mintys – su šio siaubingo išpuolio aukomis. Stengiamės nustatyti tikslias įvykio aplinkybes“, – J. Jambonas rašė savo „Twitter“ žinutėje.

Krizių centras nurodė, kad įvykio vieta buvo apsupta saugumo pajėgų, o žmonės raginami vengti to rajono.

„Esama elementų, rodančių, kad tai galbūt yra teroro aktas“, – sakė federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas. Jis pridūrė, kad šį įvykį ėmėsi tirti kovos su terorizmu pareigūnai.

Tačiau Federalinis krizių centras pareiškė kol kas neįžvelgiantis priežasčių paskelbti aukštesnio lygio teroro išpuolio pavojų.

Belgijos policijai ir kariškiams galioja aukšto laipsnio parengtis po 2016 metų teroro atakos Briuselyje, kai bombas susprogdinę mirtininkai oro uoste ir metropolitene nužudė 32 žmones.

Turėjo ryšių su islamistais

Belgijos rytiniame Lježo mieste dvi policininkes ir dar vieną civilį nušovęs vyras buvo įtrauktas į stebimų asmenų sąrašą dėl jo ryšių su radikaliais islamistais, naujienų agentūrai AFP pranešė tyrimui artimas šaltinis.

„Įtariama, kad jis buvo radikalizuotas (kalėjime)... Buvo pranešta arba manoma, kad jis priklausė vieno islamistų (kovotojų) verbuotojo aplinkai“, – sakė šaltinis, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Belgijos rytiniame Lježo mieste antradienį dvi policininkes ir vieną civilį nušovęs bei dar vieną pareigūną sunkiai sužeidęs vyras „aiškiai“ taikėsi į policiją, pareiškė vietos policijos pajėgų viršininkas.

„Aišku, kad žudiko tikslas buvo užpulti policiją“, – sakė Christianas Beaupere'as. Pasak pareigūno, vienam iš keturių pareigūnų, nukentėjusių per ataką, buvo sunkiai sužeista koja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting