Vokietija ginsis nuo dronų: kariuomenė perka jų naikinimo sistemas

Vokietijos kariuomenė stiprina savo gynybos prieš dronus pajėgumus ir įsigyja penkias stacionarias sistemas bei 30 kilnojamųjų įrenginių, kurie gali aptikti ir sunaikinti priešiškus dronus.

Bepilotės skraidyklės kelia naujų saugumo iššūkių.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Bepilotės skraidyklės kelia naujų saugumo iššūkių.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-09 13:37, atnaujinta 2019-02-09 14:19

Gynybos sistemų įsigijimo planai buvo atskleisti vyriausybės, kai to pareikalavo parlamentaras Andrejus Hunko. Šiuo metu Vokietijos kariuomenė turi vieną stacionarią dronų aptikimo sistemą ir du mobilius gynybai paruoštus dronų trikdymo įrenginius.

Vyriausybės teigimu, maži dronai gali būti ginkluoti ar pernešti „kenksmingus krovinius“. „Naujosios technologijos ir didesnis jų prieinamumas daro tokias atakas labiau tikėtinomis“,– rašoma vyriausybės atsakyme parlamentui.

Vokietijos oro eismo kontrolieriai pernai užfiksavo 158 dronų sukeltus oro eismo sutrikdymo atvejus – apie 80 proc. daugiau nei 2017 m. 125 atvejai buvo užfiksuoti netoli oro uostų.

Dronams yra uždrausta skristi virš Vokietijos oro uostų pakilimo ir nusileidimo takų, taip pat dronai negali skraidyti virš susibūrusių žmonių, ligoninių, kalėjimų ir geležinkelio.

A.Hunko, įstatymų leidėjas iš kraštutinės kairės „Die Linke“ partijos, kritikavo gynybos planus. „Visada kritikuodavome karinį dronų panaudojimą, todėl skeptiškai žiūrime į tai, kad dabar yra įrengiami gynybiniai pajėgumai prieš dronus. Čia matome naują, ypač pelningą karinės pramonės rinką“,– aiškino parlamentaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.