Rusų propaganda pademonstravo, į ką taikys naujos jų raketos: „Iš jūsų nieko neliks“

Savo metiniame pranešime Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasakė, kad Rusija pasiruoš galimam atsakui JAV, jei ši dislokuos savo raketas Europoje, nuo kur raketos gali pasiekti Maskvą per 10-12 minučių. Rusijos televizija tuo tarpu pademonstravo, ką atakuoti galėtų Maskva.

 V.Putinas neseniai pranešė pasiruošęs atsakyti į bet kokią agresiją. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 V.Putinas neseniai pranešė pasiruošęs atsakyti į bet kokią agresiją. <br> AFP/Scanpix nuotr.
D.Kiseliovas yra žinomas Kremliaus propagandistas. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
D.Kiseliovas yra žinomas Kremliaus propagandistas. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2019, 11:38 PM

Savo kalboje V.Putinas žadėjo tinkamą atsaką tuo atveju, jei bus dislokuotos raketos. Tačiau jis pabrėžė, kad tai reikštų smūgius ne į tas teritorijas, kuriose jos yra, o į tas, kuriose priimami sprendimai dėl raketų kompleksų, rašo „Meduza“.

„Be abejo, jie turi teisę galvoti taip, kaip nori. Tačiau juk jie moka skaičiuoti? Greičiausiai moka. Tegu paskaičiuoja mūsų ginklų sistemų atstumą ir greitį. Mes prašome tik vieno: tegu pirmiausia paskaičiuoja, o tada priima sprendimus, kurie gali kelti grėsmę mūsų šaliai ir, savaime suprantama, iššauks mūsų atsaką“, – kalbėjo V.Putinas.

Kremliaus propagandinė žiniasklaida nuėjo toliau: pademonstravo ir konkrečius taikinius, į kuriuos Kremlius esą galėtų paleisti raketas.

Reportaže, kuris buvo pavadintas „Taikiniai nustatyti“ žinomas propagandistas Dmitrijus Kiseliovas papasakojo ir parodė, kaip sparnuotosios raketos „Cirkon“ galės būti paleistos iš povandeninių laivų, esančių neturi JAV pakrančių.

Pasak D.Kiseliovo, Kremliaus taikiniais gali tapti: Pentagonas, Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento rezidencija „Camp David“, „Fort Richie“ karinių mokymų centras Merilande, karinio laivyno komunikacijos bazė „Jim Creek“ Vašingtone.

D.Kiseliovas, pareiškė, kad kuriama viršgarsinė raketa „Cirkonis“, paleista iš rusų povandeninių laivų, taikinius galės pasiekti mažiau nei per penkias minutes. Mat viršgarsinė raketa atmosfera keliauja daugiau nei penkis kartus greičiau už garso greitį.

„Mes niekam negrasiname, bet jei įvyktų toks dislokavimas, reaguotume nedelsdami“, – pareiškė Kremliaus ruporas.

Gąsdinimais mėtėsi ne tik D.Kiseliovas, laidos „Tolstoj. Voskresenije“ vedėjas, Rusijos Valstybės Dumos parlamento pirmininko pavaduotojas Piotras Tolstojus pareiškė, kad „nėra nieko taikesnio, nei galimybė suduoti atsakomąjį smūgį sprendimo priėmimo centrui“.

Pasak jo, grėsmė sulaukti smūgio gali bet kuri Europos šalių sostinė, nei jei ji sprendimų priėmime dalyvauja nežymiai.

„Mes esame taikūs, todėl sakome: „Vaikinai, nereikia mūsų nuolatos užgaulioti. Jeigu jums šaus į galvą nesveika mintis kaip nors užpulti Rusiją, tai, savaime suprantama, iš jūsų nieko neliks“, – tikino Rusijos politikas.

Komentuodamas D.Kiseliovo puolimo žemėlapius, Rusijos prezidento V.Putino atstovas spaudas Dmitrijus Peskovas tuo tarpu pareiškė, kad jokių konkrečių taikinių Kremliaus šeimininkas nenurodė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.