Sirijoje įvyko susirėmimas tarp JAV vadovaujamos koalicijos ir Damasko režimui ištikimų kovotojų

JAV vadovaujama koalicija pranešė, kad jos pajėgos Sirijos šiaurės rytuose susidūrė su šauliais, kurie užpuolė vieną iš patrulių netoli Kamišlio miesto.

 ​JAV vadovaujama koalicija pranešė, kad jos pajėgos Sirijos šiaurės rytuose susidūrė su šauliais, kurie užpuolė vieną iš patrulių netoli Kamišlio miesto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​JAV vadovaujama koalicija pranešė, kad jos pajėgos Sirijos šiaurės rytuose susidūrė su šauliais, kurie užpuolė vieną iš patrulių netoli Kamišlio miesto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2020, 4:34 PM

Padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad JAV vedamos koalicijos pajėgos per reidą nukovė vieną Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimui lojalų kovotoją Chirbet Amo kaime, kurį kontroliuoja B. al-Assado režimas. Koalicijos atstovas Mylesas Cagginsas paneigė, kad toks reidas vyko.

„Koalicijos pajėgos, patruliuodamos netoli Kamišlio Sirijoje, pasiekė režimui ištikimų pajėgų užimtą patikros punktą. Patrulius nedidelio kalibro ginklais apšaudė neatpažinti asmenys. Gindamiesi, koalicijos kariai atsišaudė“, – teigė M. Cagginsas.

M. Cagginso teigimu, patruliai saugiai sugrįžo į bazę po to, kai situacija buvo „deeskaluota“.

Naujienų agentūros AFP korespondentas pranešė matęs JAV vėliavą virš šarvuočio, išvažiuojančio iš kaimo, kuriame įvyko susirėmimas.

SOHR duomenimis, B. al-Assadui ištikimi kovotojai bandė užblokuoti kelią JAV vedamos koalicijos karių patruliui ir pradėjo šaudyti į orą.

Reaguodami į užpuolimą, JAV kariai per susirėmimą nukovė vieną kovotoją, teigė SOHR. Koalicijos atstovai neskelbė apie žuvusį kovotoją.

Chirbet Amo kaimas yra viena iš nedaugelio vietovių, kurią daugiausia kurdų valdomose teritorijose vis dar kontroliuoja provyriausybinės pajėgos.

JAV vedama koalicija Sirijoje kovoja su „Islamo valstybės“ (IS) džihadistų grupuotės likučiais. JAV kariai reguliariai patruliuoja kartu su kurdų sąjungininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.