Irano kariuomenė: per incidentą Omano įlankoje žuvo 19 žmonių, dar 15 sužeisti

Per pratybas Omano įlankoje į vieną Irano karinį laivą atsitiktinai pataikius raketai žuvo 19 žmonių, o dar 15 buvo sužeisti, pirmadienį informavo iraniečių kariuomenė.

 Omano įlankoje per pratybas į Irano karinį laivą atsitiktinai pataikė raketa.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Omano įlankoje per pratybas į Irano karinį laivą atsitiktinai pataikė raketa.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-11 10:00, atnaujinta 2020-05-11 11:51

„Sekmadienio popietę per kelių karinių jūrų pajėgų laivų pratybas Džasko ir Chabaharo vandenyse lengvasis pagalbinis laivas „Konarak“ patyrė nelaimę“, – sakoma kariuomenės tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Per šią nelaimę žuvo 19 [žmonių], taip pat 15 buvo sužeisti“, – priduriama jame. Pranešime teigiama, kad laivas buvo nuvilktas į krantą.

Kaip anksčiau pirmadienį pranešė valstybinė televizija, į „Konarak“ per karinius mokymus Bandare Džasko vandenyse prie Irano pietinės pakrantės pataikė raketa.

„Laivas nukentėjo, nes perkėlė mokymų taikinį į paskirties vietą ir nespėjo pakankamai nutolti nuo taikinio“, – priduriama pranešime.

„Draugiškos ugnies“ incidentas įvyko sekmadienį netoli Džasko uosto, esančio maždaug už 1 270 km į pietryčius nuo Teherano, Omano įlankoje, pranešė valstybinė televizija.

Pasak iraniečių žiniasklaidos, „Konarak“ 2018 metais buvo rekonstruotas ir pajėgus paleisti priešlaivines raketas. Nyderlanduose pastatytas 47 metrų ilgio 40 tonų talpos laivas eksploatuojamas nuo 1988 metų. Paprastai jame dirba 20 jūreivių įgula.

Iranas reguliariai rengia pratybas regione, kuris yra netoli strategiškai svarbaus Hormūzo sąsiaurio – siauro Persijos įlankos vandens kelio, per kurį transportuojama penktadalis visos pasaulio naftos. Regioną stebintys JAV karinio jūrų laivyno atstovai iš karto po incidento nepateikė komentarų.

Irano žiniasklaida retai praneša apie mokymų metu įvykstančius nelaimingus atsitikimus. Naujausias incidentas įvyko tvyrant didžiulei įtampai tarp Vašingtono ir Teherano dėl amerikiečių prezidento Donaldo Trumpo 2018 metais priimto sprendimo vienašališkai pasitraukti iš istorinės sutarties dėl Irano branduolinės programos ir sugrąžinti šiitiškai respublikai skaudžias sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu