Rusija siūlo NATO priimti bendras taisykles dėl minimalaus atstumo tarp lėktuvų ir laivų

Rusija pasiūlė NATO pateikti taisykles dėl minimalių atstumų tarp laivų ir lėktuvų, pirmadienį paskelbė Rusijos Generalinis štabas.

​Rusija pasiūlė NATO pateikti taisykles dėl minimalių atstumų tarp laivų ir lėktuvų, pirmadienį paskelbė Rusijos Generalinis štabas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Rusija pasiūlė NATO pateikti taisykles dėl minimalių atstumų tarp laivų ir lėktuvų, pirmadienį paskelbė Rusijos Generalinis štabas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2020, 4:21 PM, atnaujinta Jun 2, 2020, 5:56 PM

Rusija taip pat pasiūlė nustatyti tvarką, kad lėktuvai virš Baltijos jūros skraidytų su įjungtais atsakikliais.

„Kad būtų apibrėžti žingsniai, kurių reikia opiems lėktuvų ir laivų veiksmų incidentams eliminuoti, mes esame pasirengę pateikti bendras taisykles dėl minimalių atstumų lėktuvams ir laivams, taip pat procedūras dėl bendravimo tarp įgulų“, – sakė Generalinio štabo Vyriausiosios operatyvinės valdybos viršininkas Sergejus Rudskojus.

„Mūsų nuomone, gyvybiškai svarbu praktiškai įgyvendinti iniciatyvą dėl abipusiško atsakiklių naudojimo per karinės aviacijos skrydžius virš Baltijos“, – sakė S. Rudskojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.