JAV bombonešių skrydis virš Lietuvos ir kitų NATO šalių neapsiėjo be incidentų su Rusijos orlaiviais

JAV prezidentas Donaldas Trumpas dažnai kritiškai atsiliepia apie NATO šalis. Nepaisant to, penktadienį JAV bombonešiai B-52 atliko solidarumo akciją ir apskrido visas 30 Aljanso šalių, tame tarpe ir Lietuvą.

Penktadienį JAV bombonešiai B-52 atliko solidarumo akciją ir apskrido visas 30 Aljanso šalių, tame tarpe ir Lietuvą.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Penktadienį JAV bombonešiai B-52 atliko solidarumo akciją ir apskrido visas 30 Aljanso šalių, tame tarpe ir Lietuvą.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-30 15:07, atnaujinta 2020-08-30 15:16

JAV kariuomenės štabas Europoje pranešė, kad NATO valstybėse praskris šeši B-52 bombonešiai, kurie gali nešti ir branduolinę bombą.

Tačiau ši solidarumo akcija neapsiėjo be incidentų virš tarptautinių vandenų.

Du rusų naikintuvai nesaugiai ir neprofesionaliai perėmė vieną B-52 bombonešį, kuris tuo metu buvo virš juodosios jūros esančiuose tarptautiniuose vandenyse.

Rusų naikintuvo pilotas pavojingai manevravo priešais bombonešio nosį, kėlė turbulenciją ir sumažino galimybę suvaldyti B-52 orlaivį.

„Tokie veiksmai sukelia riziką susidurti ore, yra nebūtini ir prieštaraujantys tarptautinių skrydžių taisyklėms“, – tvirtino JAV oro pajėgų Europoje ir Afrikoje vadas generolas Jeffas Harrigianas.

„Rusų orlaiviai veikė tarptautinėje oro erdvėje ir pažeidė skrydžio saugumą. Mes tikimės, kad jie laikysis tarptautinių standartų, užtikrins saugumą ir išvengs incidentų“, – pridėjo generolas, kurį cituoja CNN.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.