Azerbaidžanas teigia numušęs Kalnų Karabache Armėnijos karinį lėktuvą

Azerbaidžano gynybos ministerija šeštadienį pareiškė, kad Kalnų Karabache buvo numuštas Armėnijos karinių oro pajėgų lėktuvas.

Lieka neaišku ar lėktuvas buvo numuštas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Lieka neaišku ar lėktuvas buvo numuštas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2020, 3:29 PM

„Spalio 24 d. fronto Gubadli ruože Azerbaidžano priešlėktuvinės gynybos daliniai numušė Armėnijos karinių oro pajėgų lėktuvą“, – sakoma žinybos pranešime.

Armėnijos gynybos ministerijos atstovė spaudai Šušan Stepanian tučtuojau paneigė šią informaciją. „Tai visiškas melas“, – pareiškė ji Rusijos naujienų agentūrai „RIA“.

Padėtis Kalnų Karabache susikomplikavo rugsėjo 27 d. Regione tęsiasi Armėnijos ir Azerbaidžano ginkluotųjų pajėgų mūšiai, nors jau du kartus buvo susitarta dėl ugnies nutraukimo. Azerbaidžane ir Armėnijoje įvesta karinė padėtis, paskelbta mobilizacija. Abi šalys praneša apie žuvusiuosius ir sužeistuosius, tarp kurių yra civilių.

Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktas dėl Kalnų Karabacho prasidėjo 1988 metų vasarį, kai Kalnų Karabacho autonominė sritis, kur gyventojų daugumą sudaro armėnai, pareiškė pasitraukianti iš Azerbaidžano SSR sudėties.

1991 metų rugsėjį autonomijos administraciniame centre Stepanakerte buvo paskelbta, kad įkuriama Kalnų Karabacho Respublika. Kilus kariniam konfliktui, Azerbaidžanas prarado Kalnų Karabacho kontrolę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.