Į Estiją per mokymus atskrido aštuoni JAV naikintuvai

Estijos Emario bazėje pirmadienį prasidėjo oro pajėgų mokymai „Baltic Trident“, dalyvaujant aštuoniems JAV naikintuvams F-15 ir dviem degalų papildymo ore lėktuvams, būsiantiems šalyje iki penktadienio.

 Į Estiją per mokymus atskrido aštuoni JAV naikintuvai.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Į Estiją per mokymus atskrido aštuoni JAV naikintuvai.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2021, 3:50 PM

„Mūsų oro pajėgose tarnaujantiems kariams šios pratybos yra neįkainojama galimybė mokytis vykdyti kompleksines bendras aviacijos operacijas kartu su sąjungininkais“, – sakė Estijos oro pajėgų vadas brigados generolas Rauno Sirkas.

„Bendri manevrai su mūsų nuolatiniais sąjungininkais didina kolektyvinės gynybos veiksmingumą reaguojant į karines grėsmes ir atgrasant [priešą]“, – pažymėjo JAV oro pajėgų 48-ojo JAV naikintuvų pulkui vadovaujantis pulkininkas leitenantas Jasonas Camiletti.

Per pratybas orlaiviai savaitę skraidys mažame aukštyje, bet ne žemiau 150 metrų. Pagrindinis manevrų tikslas – išsiaiškinti priešakinių skrydžių vadovų ir pilotų sąveiką, suduodant aviacijos smūgius sausumos taikiniams, taip pat nukreipiant naikintuvus į oro taikinius iš žemės.

Be Estijos, pratybose dalyvauja Suomija, Vokietija, Lenkija, Lietuva ir Jungtinė Valstija.

48-asis JAV oro pajėgų pulkas yra dislokuotas Jungtinės Karalystės Leikenhito bazėje. Kitoje britų bazėje, esančioje Mildenhole, yra dislokuoti du amerikiečių degalų lėktuvai.

JAV reguliariai vykdo panašias pratybas, siekdamos palaikyti savo pajėgų kovinę parengtį. Be to, manevrai leidžia didinti NATO pilotų parengtį reaguoti į galimas krizes visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.