J. Bidenas „sunkiu“, tačiau įmanomu laiko karių išvedimą iš Afganistano iki gegužės 1 d.

JAV prezidentas Joe Bidenas „sunkiu“, tačiau įmanomu laiko JAV karių išvedimą iš Afganistano iki gegužės 1-osios. „Taip gali atsitikti, tačiau yra sunku“, - sakė jis trečiadienį transliuotame interviu stočiai ABC, kai buvo paklaustas apie susitarimus su radikaliu islamo Talibanu.

J. Bidenas pareiškė, kad savo sprendimą šiuo klausimu paskelbs netrukus.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
J. Bidenas pareiškė, kad savo sprendimą šiuo klausimu paskelbs netrukus.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 5:49 PM

J. Bidenas pareiškė, kad savo sprendimą šiuo klausimu paskelbs netrukus. Jis „šiuo metu sprendžia dėl (karių) išvedimo laiko“, - teigė prezidentas. Apie sprendimą jis informuos po konsultacijų su JAV sąjungininkėmis ir vyriausybe Kabule.

J. Bidenas kritikavo susitarimus su Talibanu, kurie buvo priimti prezidentaujant jo pirmtakui Donaldui Trumpui, vadindamas juos „mažai solidžiais“. D. Trumpas laikėsi įsipareigojimų ir amerikiečių karių skaičių Afganistane sumažino iki 2 500.

2020 metų vasarį priimtas susitarimas numato, kad visos užsienio pajėgos iki gegužės 1-osios paliks Afganistaną – su sąlyga, kad Talibanas suteiks patikimų saugumo garantijų, pavyzdžiui, nutrauks ryšius su „Al Qaeda“ teroristų tinklu. Vašingtonas jau kaltina talibus nesilaikant susitarimo. J. Bidenas nurodė jį peržiūrėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.