Izraelis tikino nukovęs vieną „Islamo džihado“ vadų Premjeras žada intensyvinti atakas prieš „Hamas“

Izraelio kariškiai paskelbė antradienį Gazos Ruože nukovę vienos pagrindinių šioje teritorijoje palestiniečių kovotojų grupuočių „Islamo džihadas“ aukšto rango vadą.

ZUMA Press/Scanpix nuotr.
ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2021, 4:32 PM, atnaujinta May 11, 2021, 4:59 PM

Pranešime sakoma, kad šis kovotojas, Samihas al Mamlukas, vadovavo „Islamo džihado“ raketiniam junginiui. Kariuomenė taip pat nurodė, kad per tą patį smūgį žuvo ir kitų „Islamo džihado“ aukšto rango kovotojų.

„Islamo džihadas“ patvirtino, kad trys per aviacijos smūgį vienam butui Gazos mieste žuvę žmonės buvo šios grupuotės karinio sparno aukšto rango nariai. Grupuotė pažadėjo atkeršyti.

Naujausias Izraelio ir palestiniečių konfrontacijas išprovokavo savaites Jeruzalėje tvyranti įtampa. Izraelis užsiminė plečiantis savo karinę kampaniją.

Izraelio premjeras žada intensyvinti atakas prieš „Hamas“

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu antradienį perspėjo, kad žydų valstybė suintensyvins smūgius, nutaikytus į Gazos Ruožą valdantį islamistų judėjimą „Hamas“, dviem izraelietėms žuvus per raketų atakas iš palestiniečių anklavo.

„Nuo vakar kariuomenė surengė šimtus atakų prieš „Hamas“ ir [grupuotę] „Islamo Džihadas“ Gazoje... Ir mes toliau intensyvinsime savo atakų galią“, – sakoma premjero biuro paskelbtame B. Netanyahu vaizdo kreipimesi.

Ministras pirmininkas pridūrė, kad „Hamas“ „bus smogta būdais, kurių jie nesitiki“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.