Vakarų Krante per berniuko laidotuves susirėmė palestiniečiai ir Izraelio kariai

Vakarų Krante ketvirtadienį susirėmė Izraelio kariai ir palestiniečiai per ankstesnę dieną šioje okupuotoje teritorijoje nužudyto palestiniečių berniuko laidotuves.

12-metis Mohamadas al Alami mirė trečiadienį, kai Izraelio kareiviai apšaudė automobilį, kuriuo jis važiavo kartu su tėvu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
12-metis Mohamadas al Alami mirė trečiadienį, kai Izraelio kareiviai apšaudė automobilį, kuriuo jis važiavo kartu su tėvu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-29 17:35

12-metis Mohamadas al Alami mirė trečiadienį, kai Izraelio kareiviai apšaudė automobilį, kuriuo jis važiavo kartu su tėvu, pranešė palestiniečių institucijos. Incidentas įvyko Vakarų Kranto mieste Beit Umare, esančiame į šiaurės vakarus nuo Hebrono.

Per ketvirtadienį surengtą procesiją žmonės lydėjo berniuko kūną, uždengtą palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso partijos „Fatah“ vėliava, Beit Umaro gatvėmis. Šiame mieste velionis ir buvo palaidotas.

Vėliau šimtai palestiniečių apmetė akmenimis Izraelio karius, o šie atsakė ašarinėmis dujomis, informavo naujienų agentūros AFP korespondentas.

Izraelio pajėgos trečiadienį pranešė, kad jų kariai pastebėjo, kaip kažkokie vyrai išlipo iš automobilio ir ėmė kasti žemę netoli Beit Umaro kontrolės posto, o paskui pasišalino.

Patikrinę teritoriją kareiviai aptiko du maišus, o viename iš jų – naujagimio kūną, nurodoma kariuomenės pareiškime.

Vėliau kariškiai vėl pastebėjo tą transporto priemonę ir bandė ją sustabdyti įprastinėmis priemonėmis – šaukė ir paleido į orą įspėjamųjų šūvių.

„Nenustojus transporto priemonei, vienas iš karių, norėdamas ją sustabdyti, šovė į transporto priemonės ratus“, – pažymėjo ginkluotosios pajėgos.

„Nagrinėjame pareiškimą, kad dėl šaudymo žuvo nepilnametis palestinietis“, – nurodė kariuomenės atstovai, pridūrę, jog incidentą tiria aukšto rango pareigūnai.

M. al Alami tapo antruoju jaunu palestiniečiu, žuvusiu nuo izraeliečių ugnies per pastarąsias kelias dienas. Šeštadienį nuo sužalojimų mirė 17 metų Mohammedas Muniras al Tamimi, pašautas ankstesnę dieną palestiniečių Beitos kaime.

Vėlai antradienį netoli Beitos taip pat buvo nušautas 41 metų palestinietis, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

Didžioji dalis tarptautinės bendruomenės visas žydų nausėdijas Vakarų Krante laiko neteisėtomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.