Tigrėjaus sukilėliams intensyvinant veiksmus Etiopijos vyriausybė grasina duoti atkirtį

Etiopija penktadienį perspėjo galinti panaudoti „visus gynybos pajėgumus“, Tigrėjaus sukilėlių pajėgoms braunantis į kaimyninius regionus.

Aukšto rango JAV pareigūnai paragino Tigrėjaus liaudies išvadavimo frontą sutelkti dėmesį į humanitarinę „katastrofą“ Tigrėjuje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Aukšto rango JAV pareigūnai paragino Tigrėjaus liaudies išvadavimo frontą sutelkti dėmesį į humanitarinę „katastrofą“ Tigrėjuje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2021, 12:07 PM, atnaujinta Aug 7, 2021, 12:09 PM

Etiopijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Vyriausybė „yra stumiama panaudoti visus valstybės gynybos pajėgumus, jei jos humanitarinės pastangos taikiai išspręsti konfliktą nesulauks tolygaus atsako“.

„Neatsakingos grupės veiksmai bando federalinės vyriausybės kantrybę ir verčia keisti gynybinę poziciją, kurios buvo laikomasi dėl vienašališkų humanitarinių paliaubų“, – rašoma pranešime.

Anksčiau penktadienį Tigrėjaus liaudies išvadavimo fronto (TPLF) atstovas atmetė raginimus trauktis iš kaimyninių Afaro ir Amharos regionų.

Kiek anksčiau šią savaitę sukilėliai Etiopijoje užėmė UNESCO saugomą Lalibelos miestą, esantį Amharos regione.

Ministras pirmininkas Abiy'us Ahmedas birželio pabaigoje paskelbė vienašališkas paliaubas, kai sukilėlių pajėgos atkovojo Tigrėjaus regiono sostinę Mekelę.

Aukšto rango JAV pareigūnai paragino Tigrėjaus liaudies išvadavimo frontą atsitraukti iš Tigrėjaus rytuose ir pietuose esančių regionų bei paragino visas puses nutraukti karo veiksmus ir sutelkti dėmesį į humanitarinę „katastrofą“ Tigrėjuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.