V. Putinas perspėjo dėl pabėgėliais apsimetusių kovotojų antplūdžio grėsmės

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį paragino savo šalies pareigūnus užkirsti kelią pabėgėlių iš Afganistano antplūdžiui, sakydamas, kad prieglobsčio prašymo dingstimi į šalį gali mėginti patekti ir kovotojai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį paragino savo šalies pareigūnus užkirsti kelią pabėgėlių iš Afganistano antplūdžiui.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį paragino savo šalies pareigūnus užkirsti kelią pabėgėlių iš Afganistano antplūdžiui.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2021, 7:21 PM, atnaujinta Aug 22, 2021, 7:37 PM

„Mūsų Vakarų partneriai atkakliai kelia klausimą dėl pabėgėlių apgyvendinimo Centrinės Azijos šalyse prieš išduodant vizas į JAV ar kitas šalis“, – teigė V. Putinas valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ atstovų susitikime.

„Bet kas yra tarp šių pabėgėlių? Kaip mes galime tai žinoti?“ – klausė jis.

V. Putino teigimu, „šimtai, net šimtai tūkstančių, o gal net milijonai“ žmonių gali norėti bėgti iš Afganistano.

Kelios buvusios Sovietų Sąjungos respublikos Vidurinėje Azijoje turi bendrą sieną tiek su Afganistanu, tiek su Rusija, o tai gali leisti „pabėgėliais apsimetusiems kovotojams“ pasiekti Rusiją, pažymėjo V. Putinas.

Maskvos vadovaujama Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO) pirmadienį vaizdo ryšio priemonėmis surengtame viršūnių susitikime apsvarstys padėtį Afganistane.

V. Putinas penktadienį jau išreiškė savo susirūpinimą sakydamas, kad „teroristai“ gali patekti iš Afganistano į kaimynines šalis, įskaitant tuos, „kurie apsimes esą pabėgėliai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.