Lenkija pasirašė sutartį dėl trumpojo nuotolio raketų sistemų gamybos

Lenkijos vyriausybė antradienį pasirašė preliminariąją sutartį su valstybiniu gynybos konsorciumu PGZ dėl mobiliosios sistemos, sudarytos iš 23 trumpojo nuotolio raketų paleidimo įrenginių, gamybos.

Lenkijos žiniasklaidos duomenimis, sutarties vertė gali siekti 15,5 mlrd. eurų.(Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos žiniasklaidos duomenimis, sutarties vertė gali siekti 15,5 mlrd. eurų.(Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-08 15:53

Lenkijos žiniasklaidos duomenimis, sutarties vertė gali siekti 15,5 mlrd. eurų.

PGZ „ėmėsi užduoties integruoti ir sukurti trumpojo nuotolio priešlėktuvinių raketų paleidimo įrenginius, skirtus Lenkijos kariuomenei“ pagal Lenkijos „Narew“ programą, pareiškime pažymėjo gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Šio projekto užsienio partneris dar nepasirinktas.

PGZ jau glaudžiai bendradarbiauja su britų raketų gamintoja MBDA.

MBDA viceprezidentas Europai Jimas Price'as naujienų agentūrai AFP sakė, kad jo bendrovė yra „įsipareigojusi visiškai patenkinti Lenkijos ambicijas turėti galingą ir išskirtinai lenkų gamybos sistemą „Narew“.

„Glaudžiai bendradarbiaudami su PGZ ir padedami JK vyriausybės siūlome precedento neturintį technologijų perdavimą, kad ši raketa būtų gaminama Lenkijoje, lenkų ir skirta suvereniam Lenkijos naudojimui“, – pabrėžė J. Price'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.