Per ataką Džalalabade žuvo 3 žmonės, tarp jų 2 talibai

Du Talibano kovotojai ir civilis žuvo per trečiadienio išpuolį viename patikrinimo poste Džalalabade Afganistano rytuose, pranešė saugumo šaltiniai ir liudininkai.

 Du Talibano kovotojai ir civilis žuvo per trečiadienio išpuolį viename patikrinimo poste Džalalabade Afganistano rytuose.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Du Talibano kovotojai ir civilis žuvo per trečiadienio išpuolį viename patikrinimo poste Džalalabade Afganistano rytuose.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-22 13:22

Tai naujausias išpuolis prieš Talibano taikinius Nangarharo provincijoje, ilgus metus buvusioje pagrindine džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) Afganistano padalinio baze.

Vienas saugumo šaltinis ir liudininkai sakė, kad rikša atvažiavę neatpažinti užpuolikai atakavo patikrinimo postą Džalalabado miesto Gaučako rajone, nužudydami du Talibano sargybinius ir civilį praeivį.

Vienas talibų pareigūnas patvirtino, kad įvykdyta tokia ataka, bet sakė, kad visi žuvusieji yra civiliai.

Per kitą incidentą Džalalabade du Talibano kovotojai buvo sužeisti, kai bandė neutralizuoti savadarbį sprogstamąjį užtaisą, naujienų agentūrai AFP sakė vietos gyventojai.

Daugiau detalių kol kas nepateikiama.

IS padalinys Afganistane, žinomas kaip Chorasano islamo valstybė (IS-K), prisiėmė atsakomybę už kelis savaitgalio išpuolius Džalalabade, pareikalavusius mažiausiai dviejų gyvybių.

Tai pirmi aukų pareikalavę sprogimai nuo rugpjūčio 30-osios, kai iš Afganistano pasitraukė paskutiniai JAV kariai.

IS-K taip pat prisiėmė atsakomybę už kruviną išpuolį Kabulo oro uoste rugpjūčio pabaigoje, kai žuvo per 100 žmonių.

Ir IS, ir Talibanas yra griežtosios linijos sunitų islamistų ginkluotos grupuotės, bet jos nesutaria dėl įvairių religijos ir strategijos klausimų. Šie nesutarimai lemia kruvinas kovas tarp jų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.