JAV Sirijoje nukovė aukšto rango „Al-Qaeda“ vadą

JAV Gynybos departamentas penktadienį paskelbė, kad JAV bepilotis orlaivis Sirijoje nukovė aukšto rango „Al-Qaeda“ grupuotės vadą Abdulą Hamidą al-Matarą, praneša AFP.

Bepilotis orlaivis MQ-9.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Bepilotis orlaivis MQ-9.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2021, 10:16 AM

Smūgis iš oro Sirijos šiaurės vakaruose įvykdytas praėjus dviem dienoms po to, kai šalies pietuose buvo užpulta JAV vadovaujama koalicijos bazė. Koalicija kovoja prieš „Islamo valstybės“ grupuotę.

JAV pajėgos paskelbė, kad buvo panaudotas bepilotis orlaivis MQ-9, o smūgis prieš teroristų vadą sutrukdys „Al-Qaedai“ planuoti ir vykdyti išpuolius pasaulyje.

Rugsėjo pabaigoje netoli Idlibo, Sirijos šiaurės vakaruose, per JAV oro antskrydį žuvo kitas aukšto rango „Al-Qaeda“ vadas – Salimas Abu-Ahmadas. Teigiama, kad jis buvo atsakingas už išpuolių regione planavimą ir finansavimą.

JAV teigimu, „Al-Qaeda“ vis dar kelia pavojų Jungtinėms Valstijoms ir sąjungininkams, o Sirijoje teroristų grupuotė rado prieglobstį, kad atsikurtų ir planuotų bei koordinuotų veiksmus su kitose šalyse esančiomis grupuotėmis.

Per karą Sirijoje nuo 2011 m. žuvo apie 500 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.