Per sprogimą degalinėje Siera Leonėje žuvo mažiausiai 92 žmonės

Netoli Siera Leonės sostinės Fritauno degalinėje sprogus benzinvežiui, žuvo mažiausiai 92 žmonės, dar dešimtys buvo sunkiai sužeisti, šeštadienį pranešė pareigūnai ir liudininkai.

Sprogimas Siera Leonėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sprogimas Siera Leonėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2021, 12:33 PM, atnaujinta Nov 6, 2021, 2:00 PM

Sprogimas įvyko vėlai penktadienį, kai autobusas atsitrenkė į benzinvežį Velingtono priemiestyje, esančiame į rytus nuo Fritauno.

Fritauno Konachto ligoninės lavoninė pranešė, kad iki šeštadienio ryto buvo atvežti 92 kūnai. Vienas iš ligoninės darbuotojų Foday Musa teigė, kad apie 30 sunkiai sužeistų žmonių greičiausiai neišgyvens.

Sužeisti žmonės, kurių drabužiai sudegė per gaisrą, kilusį po sprogimo, gulėjo nuogi ant neštuvų, o šeštadienį juos prižiūrėjo slaugytojos.

Naujienų agentūros „The Associated Press“ gautame vaizdo įraše matyti, kaip naktiniame danguje plyksteli milžiniškas ugnies kamuolys, taip pat smarkiai apdegę sužeistieji, šaukiantys iš skausmo.

Škotijoje vykstančioje Jungtinių Tautų klimato konferencijoje esantis šalies prezidentas Julius Maada Bio išreiškė apgailestavimą „dėl siaubingų netekčių“.

„Reiškiu gilią užuojautą šeimoms, kurios prarado artimuosius, ir tiems, kurie dėl to buvo suluošinti“, – tviteryje rašė jis.

Siera Leonės viceprezidentas Mohamedas Juldehas Jallohas šeštadienį lankosi įvykio vietoje, ligoninėse. Pasak jo, Siera Leonės nacionalinė nelaimių valdymo agentūra ir kiti „nenuilstamai dirbs“, sprendžiant ekstremalią situaciją.

„Visi esame labai nuliūdinti dėl šios nacionalinės tragedijos, tai – iš tiesų sunkus laikas mūsų šaliai“, – savo „Facebook“ paskyroje sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?