Dar viena provokacija: Rusija planuoja pratybas prie Ukrainos sienos

Tvyrant įtampai Ukrainos konflikte, Rusija, anot žiniasklaidos, planuoja karinius manevrus, kuri gali įlieti dar daugiau alyvos į ugnį. Desantininkai dar šią savaitę surengs manevrus netoli Ukrainos sienos, ketvirtadienį pranešė rusų naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi Rusijos gynybos ministerija. Pratybos vyks 2014 metais Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje ir kaimyninėje Krasnodaro srityje.

Rusija planuoja pratybas greta Ukrainos teritorijos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusija planuoja pratybas greta Ukrainos teritorijos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-23 15:41

Anot „Interfax“, pratybose dalyvaus 1 200 karių, per 250 karinių transporto priemonių ir lėktuvų. Bus mokomasi, vykdant puolamąją operaciją, užimti teritoriją.

Rusija, Rytų Ukrainoje remianti prorusiškus separatistus, pasienio regione sutelkė apie 100 000 kareivių. Ukraina, taip pat JAV, NATO ir ES baiminasi karinės eskalacijos ir keliskart perspėjo Rusiją dėl invazijos.

Rusija savo ruožtu reikalauja garantijų, kad NATO nesiplės į Rytus, nepriims į Aljansą Ukrainos ir nedislokuos ten dalinių bei karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.