Vakarų Krante nuo saviškių ugnies žuvo du izraeliečių komandosai

Okupuotame Vakarų Krante praėjusią naktį nuo saviškių ugnies žuvo du izraeliečių specialiųjų pajėgų nariai, ketvirtadienį paskelbė armija.

Abu kariškiai patruliavo prie savo bazės Jordano slėnyje ir buvo „neteisingai identifikuoti“.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Abu kariškiai patruliavo prie savo bazės Jordano slėnyje ir buvo „neteisingai identifikuoti“.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2022, 1:27 PM, atnaujinta Jan 13, 2022, 1:28 PM

Abu kariškiai patruliavo prie savo bazės Jordano slėnyje ir buvo „neteisingai identifikuoti“. Jie „per klaidą“ žuvo nuo Izraelio armijos ugnies, socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė kariuomenė.

„Nepaprastai liūdime šį rytą paskelbus apie dviejų kariškių iš dalinio „Egoz“ žūtį“, – sakė gynybos ministras Benny Gantzas. Jis pridūrė, kad jau pradėtas visapusiškas tyrimas.

„Egoz“ yra elitinis specialiųjų pajėgų dalinys, o pagrindinė jo funkcija yra veikti prieš sukilėlius.

Premjeras Naftali Bennettas „visų Izraelio žmonių vardu“ pareiškė užuojautą ir pažadėjo, kad būtinos pamokos bus išmoktos.

Pasak tyrėjų, kai kurie kariškiai maždaug 23 val. (ir Lietuvos laiku) išėjo iš savo kareivinių į vieną pratybų zoną, tikriausiai patruliuoti.

Netrukus jie identifikavo, jų nuomone, įtariamąjį ir paleido į orą įspėjamųjų šūvių.

Netoliese buvęs ir tikriausiai patruliavęs kitas to pačio junginio karys paleido šūvių į tuos kariškius, nesuprasdamas, kas jie, ir manydamas, kad jį apšaudo. Du iš kariškiai žuvo.

Praėjusią savaitę du Izraelio oro pajėgų pilotai žuvo jų sraigtasparniui dėl techninio gedimo nukritus į Viduržemio jūrą netoli Haifos uostamiesčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.