Ukrainos gynybos ministras: prie šalies sienų yra apie 112 tūkst. Rusijos karių

Prie sienos su Ukraina yra apie 112 tūkst. Rusijos karių, o priskaičiavus jūrų ir oro pajėgas šis skaičius siekia apie 130 tūkst., penktadienį sakė ukrainiečių gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Ukrainos gynybos ministras: prie šalies sienų yra apie 112 tūkst. Rusijos karių.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ukrainos gynybos ministras: prie šalies sienų yra apie 112 tūkst. Rusijos karių.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2022, 11:37 AM, atnaujinta Jan 28, 2022, 1:07 PM

„Dabar stebime dalinius, kuriuose yra apie 112 tūkst. žmonių, o [priskaičiavus] jūrų [pajėgų] ir aviacijos dedamąją tai yra maždaug 130 tūkst. žmonių. Pernai balandį Rusijos telktą kovinį komponentą sudarė 126 tūkst. žmonių. Taigi, kiekis tuomet ir dabar panašus. Nepalyginama yra reakcija“, – sakė ministras per „klausimų vyriausybei valandą“ Aukščiausiojoje Radoje.

Pasak O. Reznikovo, Rusija sutelkė 300 tankų daugiau nei pavasarį, bet Ukrainos kariuomenė dabar turi dešimtkart daugiau šiuolaikinių prieštankinių priemonių, įskaitant „Stuhna“, „Korsar“, „Javelin“ ir NLAW, nei yra potencialių taikinių.

Be to, O. Reznikovas atkreipė dėmesį į tai, kad šeši dideli desantiniai laivai iš Rusijos Šiaurės ir Baltijos laivynų įplaukė į Viduržemio jūrą ir gali įplaukti į Juodąją jūrą.

„Mes žinome, kokie jūrų pėstininkų daliniai yra šiuose laivuose, o dar geriau apie tai žino JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešio grupė“, – pridūrė O. Reznikovas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?