Baltijos šalys reikalauja susitikimo su Baltarusija ESBO formatu

Negavusios prašytos informacijos apie karines pratybas Baltarusijoje „Sąjungininkų ryžtas 2022“, Baltijos šalys pareikalavo susitikimo su šios šalies atstovais Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) formatu, naujienų agentūrai BNS nurodė Latvijos gynybos ministerija.

Negavusios prašytos informacijos apie karines pratybas Baltarusijoje „Sąjungininkų ryžtas 2022“, Baltijos šalys pareikalavo susitikimo su šios šalies atstovais Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) formatu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Negavusios prašytos informacijos apie karines pratybas Baltarusijoje „Sąjungininkų ryžtas 2022“, Baltijos šalys pareikalavo susitikimo su šios šalies atstovais Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) formatu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-13 14:10

Lietuva, Latvija ir Estija, atsižvelgdamos į informacijos apie šias bendras Rusijos ir Baltarusijos pratybas trūkumą, vasario 9 dieną kreipėsi į Minską dėl paaiškinimų.

Vasario 11 dieną Baltijos šalys gavo Baltarusijos atsakymą, bet jame nepateikiama prašytos informacijos apie tęsiamas pratybas „Sąjungininkų ryžtas 2022“, todėl pareikalavo susitikimo su Baltarusija ESBO formatu per 48 valandas, kad galėtų dar kartą paprašyti duomenų.

Kaip nurodė Latvijos gynybos ministerija, Baltarusija nepateikė informacijos apie pratybų mastą, naudojamas ginkluotės sistemas, nenurodė, kada pratybose dalyvaujančios rusų pajėgos ketina grįžti į Rusiją.

Lietuvos Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos ministerijos komentaro BNS kol kas nepateikė.

Baltarusija pranešė, kad pratybose dalyvaujančių karių skaičius neviršija 13 tūkst. slenksčio, bet viešai prieinama informacija ir Latvijos Gynybos ministerijos turimi duomenys aiškiai rodo, kad pratybose dalyvauja gerokai daugiau baltarusių ir rusų karių.

Pasak latvių ministerijos, dėl augančios įtampos, Rusijos agresyvios retorikos ir jos pajėgų sutelkimo prie Ukrainos neskaidriai vykdomos tokio masto pratybos kenkia regiono saugumui ir ginkluotės kontrolės mechanizmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.