Rusijos ambasadorius ES: karai Europoje retai prasideda trečiadienį

Rusijos ambasadorius Europos Sąjungoje (ES) Vladimiras Čižovas kategoriškai atmeta JAV perspėjimus, kad rusų daliniai šį trečiadienį gali įžengti į kaimyninę Ukrainą. „Kas dėl Rusijos, tai galiu pažadėti, kad šį trečiadienį puolimo nebus. Eskalacijos nebus ir kitą savaitę ar dar kitą, ar kitą mėnesį“, - sakė jis vokiečių laikraščiui „Welt“ ir pridūrė: „Karai Europoje retai prasideda trečiadienį“.

Rusijos ambasadorius Europos Sąjungoje (ES) Vladimiras Čižovas kategoriškai atmeta JAV perspėjimus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos ambasadorius Europos Sąjungoje (ES) Vladimiras Čižovas kategoriškai atmeta JAV perspėjimus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2022, 9:19 AM

JAV penktadienį įspėjo dėl Rusijos puolimo prieš Ukrainą dar šią savaitę. V. Čižovas tai pasmerkė. „Jei metami kaltinimai, ypač – labai rimti kaltinimai Rusijos atžvilgiu, reikia už tai ir prisiimti atsakomybę, pateikti įrodymus. Priešingu atveju tai šmeižtas. Taigi, kur įrodymai?“ –klausė jis.

Rusijos ambasadorius dar kartą paragino Vakarus rimtai vertinti Rusijos nuogąstavimus dėl saugumo. „Jei mūsų partneriai įsiklausys į teisėtus mūsų nuogąstavimus, įtampos švelnėjimo proceso ilgai laukti nereikės. Tai būtų visų europiečių – nuo Lisabonos iki Vladivostoko, taip pat visų kitų šio pasaulio tautų interesas“.

Prezidentas Vladimiras Putinas reikalauja NATO ir JAV, kad Vakarai suteiktų teisiškai įpareigojančias garantijas dėl Rusijos saugumo. Konkrečiai tai yra atsisakymas priimti Ukrainą į NATO ir atsisakymas dislokuoti ginklų sistemas, įskaitant JAV priešraketinės gynybos elementus, prie Rusijos sienos.

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienio vakarą savo kalboje per televiziją pareiškė, kad Rusijos invazija į Ukrainą vis dar yra galima. JAV esą kol kas neturi įrodymų, kad rusų kariai atitraukiami nuo Ukrainos sienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.