Jungtinė Karalystė: „labai tikėtina“, kad V. Putinas puls Kijevą Ukraina ragina savo piliečius nedelsiant išvykti iš Rusijos

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, labai tikėtina, surengs plataus masto invaziją Ukrainoje ir puls Kijevą, trečiadienį pareiškė Jungtinės Karalystė užsienio reikalų sekretorė.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, labai tikėtina, surengs plataus masto invaziją Ukrainoje ir puls Kijevą.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, labai tikėtina, surengs plataus masto invaziją Ukrainoje ir puls Kijevą.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 10:45 AM, atnaujinta Feb 23, 2022, 11:09 AM

„Manome, jog labai tikėtina, kad jis (V. Putinas) įgyvendins savo planą surengti plataus masto invaziją Ukrainoje“, – sakė Liz Truss televizijai „Sky News“.

Antradienį Rusijos parlamento aukštieji rūmai – Federacijos Taryba – vieningai pritarė V. Putino planams dislokuoti „taikdarių“ dviejuose separatistiniuose Ukrainos regionuose, kurių nepriklausomybę Maskva pripažino pirmadienį, ir, potencialiai, kitose Ukrainos dalyse.

JK ir JAV pastarosiomis savaitėmis ne kartą skelbė žvalgybinę informaciją rodant, kad Rusija planuoja invaziją į Ukrainą.

Paklausta, ar Rusijos lyderis puls Ukrainos sostinę Kijevą, L. Truss atsakė: „Manome, jog labai tikėtina, kad tai įrašyta jo planuose.“

Nors V. Putinas sakė, kad siunčia karius, L. Truss nurodė: „Dar neturime visų įrodymų, kad tai įvyko.“ Britų užsienio reikalų sekretorė dabartinę situaciją pavadino neaiškia.

Anksčiau šį mėnesį L. Truss lankėsi Maskvoje, kur buvo šaltai priimta Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo. Jis derybas su britų užsienio reikalų sekretore pavadino nebylio ir kurčiojo pokalbiu.

JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas antradienį paskelbė pirmąją savo šalies sankcijų dalį, nukreiptą prieš penkis Rusijos bankus ir tris oligarchus.

L. Truss trečiadienį sakė, kad JK reikia „pasilikti kažkiek sankcijų stalčiuje“ ir kad šalis yra numačiusi daugiau asmenų, kuriems būtų įvestos sankcijos didelio masto invazijos atveju.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.